DONK 2 RAAKT VERDER ACHTEROP: Concordia 2-DONK 2 4-4

In de strijd om de felbegeerde koppositie heeft DONK 2, na de nipte nederlaag van vorige week tegen koploper Antibarbari 2, wederom een veer moeten laten. In de uitwedstrijd tegen het vaardige Concordia 2 werd het 4-4.

DONK startte hoopgevend. De wedstrijd was nog maar nauwelijks op gang gekomen toen de Gouwenaars al op voorsprong kwamen dankzij een curieus eigen doelpunt als gevolg van een misverstand, 0-1.

Concordia stelde al heel snel orde op zaken met de gelijkmaker, maar binnen een kwartier stond DONK al weer op 1-2 dankzij een schitterend doelpunt van Zakaria Mellah die de bal in de kruising schoot, 1-2. Dat was ook de ruststand.

Na de hervatting leek Concordia het heft in handen te gaan nemen. De ploeg kwam dankzij een rake kopbal en een fraaie lob op 3-2.

Ondanks het gemis van topscorer Jesse Bottinga, die al na een kwartier met een voetblessure de kleedkamer op had moeten zoeken, kwam DONK goed terug. Na een mooie steekpass van Mike Hooft scoorde Zakaria Mellah de 3-3 en vijf minuten voor tijd zette Rik Bogaard de Gouwenaars met een kopbal op voorsprong, 3-4

In de laatste minuut liet DONK de zege toch nog glippen. Nadat DONK via een combinatie tussen Mike Hooft, Zakaria Mellah en Rik Bogaard bijna de 5-3 had weten aan te tekenen slaagde Concordia er uit de tegenaanval alsnog in om de gelijkmaker te produceren, 4-4. Een terechte einduitslag.

Aanstaande zondag ontvangt DONK, dat nog steeds op eerbiedige afstand van Antibarbari 2 tweede staat, het laaggeplaatste Wippolder 2.