DONK 2 RAAKT ACHTEROP DONK 2-Antibarbari 2 1-2

Vier punten achter stond DONK 2 bij aanvang van het sleutelduel tegen koploper Antibarbari 2. En omdat DONK, in tegenstelling tot Antibarbari, verzuimde om een flink aantal kansen te benutten, droop de thuisploeg na 90 minuten voetbal met een 1-2 nederlaag ontgoocheld af.

In de eerste helft was het meeste balbezit weliswaar voor Antibarbari, maar DONK was gevaarlijker vanuit de omschakeling.

Na 25 minuten was het topscorer Jesse Bottinga die de score opende. Een afvallende bal werd door Mo Irezzi goed teruggelegd, waarna de linkerspits droog en hard voor de 1-0 zorgde.

Het was een aderlating voor DONK dat de schutter met een vervelende voetblessure het veld moest verlaten. Kelvin Vat verving hem op de voor hem vreemde linkerspitspositie. De invaller had DONK kort voor rust op een comfortabele voorsprong kunnen brengen toen hij werd vrijgespeeld door Roy van der Graaf. Hij schoot echter, terwijl de keeper al was uitgespeeld, met zijn chocoladebeen te gehaast op doel. De enige verdediger die op de doellijn stond wist de bal weg te werken.

In de tweede helft ontspon zich een mooi voetbalgevecht met wisselende kansen. Het verschil was dat Antibarbari ze uiteindelijk wist te benutten en DONK niet. Steeds weer stond in 1-op-1 situaties de goed uitlopende keeper een doelpunt van DONK in de weg.

Voor het eerst gebeurde dat in de 59ste minuut toen Mo Irezzi mooi doortikte op Roy van der Graaf. De alerte keeper redde knap.

Het was het signaal voor een vijf minuten durende stormloop waarbij DONK heel dicht bij de 2-0 was. Mo Irezzi kwam echter een teenlengte te kort om een fraaie pass van Mark van Doeland binnen te tikken.

Nog geen minuut later begon rechtsback Nick Willemsen aan een imposante rush die hij afsloot met een knalhard schot. De Rotterdamse keeper moest lossen en bleef vervolgens op miraculeuze wijze baas in eigen huis.

De volgende vijf minuten waren voor Antibarbari. Eerst redde DONK’s keeper Dennis de Vogel met de voet knap na een gevaarlijke kopbal, maar in de 69ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een afgeslagen corner gaf DONK te weinig druk op de bal. Een Antibarbariaan mocht ongehinderd aanleggen en even later was de gelijkmaker een feit, 1-1.

Nog geen minuut later een vergelijkbaar scenario. Weer mocht een Rotterdammer ongestoord aanleggen en weer was de bal onhoudbaar voor Dennis de Vogel, 1-2.

In een hartverwarmend slotoffensief met Jason Sriwran als extra aanvaller zette DONK alles op alles. Een goal van Roy van der Graaf werd afgekeurd wegens buitenspel, een schot van Mo Irezzi vloog rakelings naast en na goed doorzetten van Damian van Veen en Jason Sriwran kwam Roy van der Graaf in scoringspositie. De verdiende gelikmaker bleef echter uit omdat de uitblinkende keeper van Antibarbari alweer een cruciale redding verrichtte. Het bleef bij 1-2.

DONK 2 staat nu op zeven punten van koploper Antibarbari, maar heeft de strijd zeker nog niet opgegeven. De ploeg heeft kwaliteit genoeg en als dezelfde werklust en teamgeest zoals die vandaag werd geëtaleerd kan worden volgehouden gaan er nog mooie dingen volgen. Aanstaande zondag gaaat DONK 2 op bezoek bij Concordia 2.