DONK 2 PAS LAAT OP STOOM DONK 2-Nieuwerkerk 3 5-1

Hekkensluiter Nieuwerkerk 3 is een van de weinige ploegen die dit seizoen koploper DONK 2 op een nederlaag hebben weten te trakteren. Ook nu bleek het weer niet eenvoudig voor DONK om het juiste recept te vinden. Onder moeilijke weersomstandigheden werd de eerste helft weliswaar met een 2-0 voorsprong afgesloten dankzij doelpunten van Eili Almkahel en Sven de Wit, maar het vertoonde spel was allerminst overtuigend.

Na de hervatting werd DONK steeds slordiger. Er werd nauwelijks meer gecombineerd en veel lukraak schoten verdwenen richting cornervlag. Het gevolg was dat Nieuwerkerk in de 63ste minuut de aansluitingstreffer wist te realiseren. DONK’s keeper Dennis de Vogel aarzelde bij het uitlopen en zag de bal tot zijn verbijstering net voor zijn grijpgrage handen binnengekopt worden, 2-1.

In de 80ste minuut hing zelfs de 2-2 in de lucht, maar Dennis de Vogel herstelde zijn fout met een formidabele reflex op een inzet van dichtbij.

Bij DONK was Jesse Bottinga inmiddels in het veld gekomen. De veel scorende aanvaller was op eigen verzoek op de bank begonnen omdat het te laat was geworden op zijn verjaardagsfeestje…Hij leek inderdaad niet helemaal okselfris, want hij stond nog maar koud in het veld toen hij te laat was bij een duel en prompt de gele kaart zag. Hij zou zich echter overtuigend revancheren.

In de slotfase begon DONK pas echt te voetballen. Plotseling begonnen de combinaties te lopen. Eerst bediende Azzedine Akoub Jesse Bottinga op maat. De invaller aarzelde niet, haalde verwoestend uit en zag zijn schot in het dak van het doel achter de kansloze keeper van Nieuwerkerk ploffen, 3-1.

DONK was nu eindelijk los. Na goed doorzetten van Vincent Berlijn en een assist van Justin Vat scoorde Marco Douma de 4-1.

Het slotakkoord was alweer voor Jesse Bottinga. Hij verzilverde een assist van Jeffrey van Dam, 5-1.

Al met al een verdiende overwinning voor DONK 2 tegen de rode lantaarndrager die bepaald niet de slechtste ploeg was die we dit seizoen aan de Nieuwe Donkstraat aan het werk hebben gezien.

DONK 2 heeft nu elf punten voorsprong op de nummer twee, FC IJsselmonde 2. Deze ploeg heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.

A.s. zondag gaat DONK 2 op bezoek bij VEP 3, de nummer drie van de ranglijst.