DONK 2 PAKT DRAAD WEER OP DONK 2-Victoria ’04 2 8-0

DONK 2 heeft het slippertje van vorige week (eerste nederlaag) op overtuigende wijze weggepoetst. Thuis werd subtopper Victoria ’04 2 met maar liefst 8-0 verslagen.

Stond het in de heenwedstrijd na 70 minuten nog steeds 0-0, ditmaal begon DONK al in de 10e minuut aan een indrukwekkende serie. Jesse Bottinga profiteerde van een fout in de verdediging en scoorde eenvoudig, 1-0.

Drie minuten later legde DONK een fraaie combinatie op de mat. Eili Almkahel was het eindstation. De snelle linkerspits knalde echter over.

Het bleek uitstel van executie. Na alweer een vloeiende aanval zette Azzedine Akoub laag voor waarna Justin Vat voor zijn eerste treffer van deze middag tekende, 2-0.

Even later onderscheidde de keeper van Victoria ’04 zich door een knal van Eili Almkahel vakkundig onschadelijk te maken.

In de 23ste minuut moest Victoria ’04 met tien man verder. Een wilde tackle van de nummer 6 op Azzedine Akoub werd door de arbiter terecht met direct rood bestraft.

DONK ging in het restant van de eerste helft niet goed met de man-meersituatie om. Weliswaar wist Justin Vat de 3-0 aan te tekenen na goed voorbereidend werk van Eili Almkahel, maar over het algemeen werd werd de bal te vaak door het overvolle centrum gespeeld in plaats van de tegenstander via de vleugels tureluurs te spelen.

In de 34ste minuut kreeg Victoria ’04 zijn enige kans van de wedstrijd na een communicatiestoornis in de Goudse defensie. Keeper Dennis de Vogel hoefde echter niet in actie te komen omdat de bal hoog over vloog..

Het enige verder nog vermeldenswaardige in de eerste helft was een knal van de uitstekend spelende Jeffrey van Dam die op de lat uiteenspatte.

In de tweede helft deed DONK wat het al eerder had moeten doen. Trainer Frank van Loon had zijn manschappen opdracht gegeven om de vleugels meer te benutten en het middenveld hoger te positioneren. Met Vincent Berlijn en later ook Wouter Lubken in de ploeg werden de flanken regelmatig gezocht. Victoria ’04 verdedigde met man en macht maar kon niet verhinderen dat Eili Almkahel in de 49ste minuut na een mooie pass van Sven de Wit de 4-0 op het scorebord zette.

Nadat Azzedine Akoub een fraaie voorzet van Justin Vat net naast had gekopt was het in de 63ste minuut alweer Justin Vat die de score wist op te voeren. Van grote afstand produceerde hij een niet onhoudbaar schot waarop de defensie en de keeper zich verkeken, 5-0.

Amper twee minuten later kon DONK weer juichen. In een hachelijke situatie voor het Victoriaanse doel schoot de keeper de bal tegen Justin Vat op waarna de bal in het doel caramboleerde, 6-0. Het was de vierde treffer in dit duel van Justin Vat.

DONK was nu helemaal los en de tegenstander rijp voor de sloop. Kelvin Vat had het feestje voor de Vatjes compleet kunnen maken ( Marvin Vat zou later in DONK 1 ook twee keer scoren), maar hij knalde tegen de lat. Even later werd een prachtige kopgoal van Justin Vat (voorzet Kelvin Vat) om onduidelijke redenen buitenspel gegeven.

Nog drie keer kon het publiek opveren na fraaie acties van DONK. In de 80ste minuut leverde Jesse Bottinga de bal panklaar af in de voeten van Azzedine Akoub, 7-0.

Nog was de honger van DONK niet gestild. Eili Almkahel kwam een voetje te kort om een splijtende pass van Sven de Wit binnen te tikken. Hij schoot in het zijnet.

In de 89ste minuut zette Jesse Bottinga de eindstand, 8-0, op het scorebord na een voorzet van Sven de Wit.

Al met al een uitstekend optreden van DONK 2 dat zich hiermee een waardig koploper toonde.