DONK 2 PAKT DRAAD WEER OP DONK 2 – Excelsior ’20 2 5-0

Na het schoonheidsfoutje van vorige week (een gelijkspel na een 0-3 voorsprong) wist DONK 2 zich goed te herpakken. Aan de `nieuwe Donkstraat werd Excelsior ’20 2 met een forse 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.
De thuisploeg werd vanaf de twintigste minuut een handje geholpen door de keeper van de tegenstander. Die torpedeerde de doorgebroken Jesse Bottinga net buiten de beruchte lijnen en kon terecht met rood vertrekken.

DONK 2 was vervolgens heer en meester. Mike Hooft brak de ban met een fraaie kopbal na een voorzet van Nick Willemsen, 1-0. Even later verdubbelde Jesse Bottinga de score met een magnifieke stift, 2-0.

In de tweede helft bleef DONK dreigend. Jesse Bottinga knalde tegen de onderkant van de lat en even later zorgde Justin Vat met een enorme poeier van zijn linker(!) voet voor de 3-0.
Ondertussen moest keeper Dennis de Vogel nog wel een paar keer bij de les blijven na gevaarlijke schoten van een paar Excelsior ’20 aanvallers.

Tien minuten voor tijd werd het 4-0 door Wessel Akerboom die na lange tijd revalideren weer zijn eerste minuten mocht maken. Zijn doelpunt was een verdiende beloning voor zijn doorzettingsvermogen en vertrouwen in de goede afloop tijdens een slepende blessureperiode.

Vlak voor het eindsignaal zette Jesse Bottinga met zijn 25ste goal de 5-0 eindstand op het bord.

DONK 2 staat nu weer aan kop met één punt voorsprong op Antibarbari 2. De Rotterdamse studenten hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.
Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij de nummer 3, DHC 2.