DONK 2 OVERTUIGT DONK 2-COAL 2 5-0

Koploper DONK 2 heeft dankzij een eclatante 5-0 overwinning tegen de nr.4, COAL 2, bewezen dat de koppositie geen toeval is.

In een uitstekende eerste helft kwam COAL er niet aan te pas. Dankzij een vuurpijl van Jeffrey van Dam, een kopbal van Charaf Akoub en een alerte Marco Douma die een afvallende bal op waarde schatte, ging de rust in met een 3-0 voorsprong voor DONK. Na een lange afwezigheid als gevolg van een blessure speelde Jeffrey Berlijn de eerste helft mee. Hij deed dat als centrale verdediger en kan terugzien op een geslaagde rentree.

In de tweede helft probeerde COAL het tij te keren door hoger te gaan staan en eerder druk te zetten. Gedurende een minuut of twintig vergat DONK toen om verzorgd te voetballen, al kwam de ploeg geen moment in de problemen.

Vijfentwintig minuten voor tijd was de weerstand van COAL definitief gebroken toen Justin Vat, na fraai voorbereidend werk van Charaf Akoub, de 4-0 scoorde.

Acht minuten later besloot Azzedine Akoub een flitsende actie over de rechterflank met een ziedend diagonaal schot dat onhoudbaar in de kruising verdween, 5-0.

Het was jammer dat hierna de druiven voor sommige spelers van COAL erg zuur bleken.

De op de grond liggende Kelvin Vat werd in het gezicht geschopt en Jeffrey van Dam kreeg een kopstoot toen scheidsrechter en bal (alweer) niet in de buurt waren. Het was de scheidsrechter beide keren ontgaan. De spelers van DONK reageerden volwassen en werden voor die houding door een bestuurslid van COAL na afloop in de kleedkamer gecomplimenteerd.

Het bleef bij 5-0.

De komende weken zijn de weken van de waarheid voor DONK 2. Op 19 november ontvangt de ploeg de nieuwe nummer 4, Overmaas, terwijl op donderdag 23 november om 20.15 uur de nummer 3 naar de Nieuwe DONKstraat komt.