DONK 2 OP DE DREMPEL VAN EEN PERIODETITEL VOC 3-DONK 2 1-5

Het gepromoveerde DONK 2 heeft zich na de eerste zeven wedstrijden van het seizoen al in een riante positie gemanoeuvreerd. Dit keer werd ook VOC 3 moeiteloos aan de zegekar gebonden waardoor de eerste periodetitel gloort.

Was het toch de wedstrijdspanning als gevolg van de gedachte dat de periodetitel een haalbare kaart is of was het iets anders? Feit is dat DONK in Rotterdam een slordige en stroeve eerste helft speelde. Toch stond de ploeg na twintig minuten al met 2-0 voor. Eerst tekende, na een kwartier spelen, Jesse Bottinga voor zijn zoveelste treffer en vijf minuten later scoorde de rechtsback wiens naam mij vorige week maar niet te binnen wilde schieten, Johan Lubken, uit een corner de 0-2.

VOC stribbelde met de aansluitingstreffer nog even tegen, maar de rust werd bereikt met de stand 1-3, omdat Mike Hooft, met enige hulp van de keeper, uit een vrije trap het net wist te vinden.

In de tweede helft een oppermachtig DONK. VOC werd overlopen en had regelmatig een overtreding nodig om DONK van scoren af te houden. Maar ook vrije trappen waren aan de Gouwenaars besteed. Jesse Bottinga zorgde voor de 1-4.

De eindstand, 1-5, kwam op curieuze wijze tot stand. Zakaria Mellah ging alleen op de keeper af, maar schoot tegen hem op. De Goudse spits had zich al teleurgesteld omgedraaid toen hij zijn medespelers plotseling zag juichen. De van de voet van de keeper afspringende bal bleek via een eigen verdediger alsnog in het doel te zijn beland.

In het laatste kwartier verzuimde het veel fittere DONK om een monsterzege te behalen.

Met nog één wedstrijd te spelen in de eerste periode staat DONK in punten gelijk met Antibarbari 2. De Gouwenaars hebben ten opzichte van hun concurrent echter een beduidend beter doelsaldo, plus 6. Aanstaande zondag ontvangt DONK 2 laagvlieger VELO 2.

Met steun van het hopelijk in groten getale opgekomen publiek moet de eerste grote prijs toch behaald kunnen worden.