DONK 2 ONDERUIT DONK 2-FOREHOLTE 2 1-3

Na de prima openingswedstrijd tegen Groeneweg 2 weet DONK 2 weer welke kwaliteit je dit seizoen tegenover je kunt krijgen. Tegen het sterke Foreholte 2 werd verdiend met 1-3 verloren.

Toch is er voor de promovendus alle reden om het eerste seizoen in de reserve-hoofdklasse met vertrouwen tegemoet te zien. Met name in de tweede helft was DONK lange tijd gelijkwaardig.

De start van DONK was weinig veelbelovend. Nick Wilemsen verkeerde mogelijk in de veronderstelling dat de wintertijd al was ingetreden. Hij kwam een uur te laat. Het onverbiddelijke lot is dan wel een plaats op de bank. Trainer Remco Overkamp was hierdoor wel gedwongen om zijn opstelling aan te passen.

Het was al snel duidelijk dat DONK deze middag met een uiterst balvaardige tegenstander te maken had. De mannen uit Voorhout combineerden vlot en zorgden regelmatig voor gevaar. Toch liet ook DONK zich niet onbetuigd. Op beslissende momenten ontbrak het in de eindpassing echter aan zuiverheid. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-2 voorsprong voor de gasten, waarbij vooral de tweede goal het resultaat was van fraai combinatievoetbal.

In de tweede helft was het DONK dat voor het eerste gevaar zorgde. In de 57ste minuut stuurde Mo Irezzi de pijlsnelle Ossie al Guhfri de vrije ruimte in. De attente keeper van Foreholte bleek echter ook rap. Ver uitgelopen wist hij de tegentreffer te voorkomen.

Met Rik Bogaard voor Mo Irezzi kwam die aansluitingstreffer er in de 63ste minuut toch. Ossie al Guhfri zette op rechts goed door, spits Jesse Bottinga verlengde de bal en vanaf de linkerflank schoof Rik Bogaard de bal onberispelijk diagonaal in de verre hoek, 1-2.

Het zou de laatste kans voor DONK zijn. Foreholte bleef gevaarlijk, trof eerst de paal na een flitsende aanval (de rebound werd fraai gestopt door Dennis de Vogel), maar sloeg in de 81ste minuut toe. Balverlies van DONK had een vloeiende 1-2 combinatie tot gevolg waartegen geen kruid gewassen was, 1-3. Daar bleef het bij.

Al met al kan het gepromoveerde DONK terugzien op een meer dan verdienstelijk optreden tegen een gelouterde tegenstander die al jaren in de hoofdklasse meedraait. Trainer Remco Overkamp en zijn assistent Jürgen Paap waren trots op hun jongens. “Ongetwijfeld zullen ze moeten wennen aan het incasseren van meer nederlagen dan vorig jaar geleden werden. Maar we gaan nu stappen maken. Ik zie de ploeg groeien”, aldus Remco Overkamp.

Aanstaande zondag speelt DONK 2 uit tegen de nummer drie, SJC 2.