DONK 2 NOG STEEDS ONGESLAGEN Nieuwerkerk 3-DONK 2 2-4

DONK 2 is erin geslaagd om ook zijn vijfde wedstrijd in winst om te zetten. Tegen het laag geklasseerde Nieuwerkerk 3 werd het in een uiterst matige wedstrijd 2-4.

In de eerste helft was het niet al te best wat beide teams op de mat legden. DONK kwam op achterstand, waarna Justin Vat voor de 1-1 tekende na een assist van Zakaria Azaay. De rust brak aan met een voorsprong van DONK, 1-2, omdat een verdediger van Nieuwerkerk de bal in zijn eigen doel had gewerkt.

Na rust was het spel wat beter. Nieuwerkerk kwam eerst nog langszij, 2-2, voordat Marco Douma de wedstrijd met twee doelpunten besliste. Eerst scoorde hij met een prachtig diagonaal schot de 2-3 en even later, na een assist van Mo Boutasgounte, ook nog de 2-4.

Met 15 punten uit 5 wedstrijden staat DONK nog steeds fier aan de leiding, al is het beeld wat vertekend omdat concurrenten als IJsselmonde 2 en Overmaas 1 nog wedstrijden te goed hebben. De komende weken zijn de weken van de waarheid voor DONK 2. Aanstaande zondag ontvangt de ploeg de nummer 3, Coal 2, terwijl in de volgende weken Overmaas 1 en VEP 3 op het programma staan. Ook dit zijn thuiswedstrijden.