DONK 2 NIET TE STOPPEN DONK 2-VEP 3 3-0

Drie wedstrijden van de waarheid moest DONK 2 spelen om te bewijzen dat de ploeg echt kampioenskandidaat nummer 1 is. De eerste, tegen de toenmalige nummer 3, Overmaas 1, eindigde vorige week in een verpletterende overwinning voor DONK. De tweede, tegen de nieuwe nummer 3 VEP 3 werd na een zeer sterke eerste helft eveneens met een overtuigende zege afgesloten. Op 3 december volgt de laatste partij van dit drieluik, uit tegen de nummer 2, FC IJsselmonde2.

DONK startte zeer sterk tegen de stevige wind in. Al in de achtste minuut lag het eerste visitekaartje al op het bordje van VEP toen Marco Douma, na een vloeiende 1-2 met Jesse Bottinga, keihard op de lat schoot.

DONK bleef, met verzorgd spel in een hoog tempo, het initiatief houden. In de 17e minuut zette Mark van Oosten Zakaria Azaay met een fraaie steekpass alleen voor de keeper. De linkerspits probeerde de bal tussen de benen van de sluitpost door te spelen, maar dat mislukte. Het bleek uitstel van executie. Vijf minuten later vuurde Zakaria Azaay een kiezelhard schot af dat prachtig in de kruising eindigde, 1-0.

DONK bleef goed spelen, de opbouw was goed verzorgd, de linies sloten goed aan en het wachten was op meer goals.

In de 35ste minuut schoot de opgekomen rechtsback Vincent Berlijn na een voorzet van Zakaria Azaay net voorlangs.

Zes minuten later zette Zakaria Azaay spits Marco Douma vrij voor het doel. Die schoot echter hard over. Nog in diezelfde minuut kreeg DONK op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen. Zakaria Azaay zag een gaatje tussen de muur en de keeper en mikte de bal feilloos binnen, 2-0.

Vlak voor rust schoot diezelfde Zakaria Azaay nog hard naast.

De tweede helft was over het algemeen beduidend minder aantrekkelijk dan het eerste bedrijf. DONK maakte de fout om met de wind in de rug te veel lange ballen te spelen. Op het gladde kunstgras bleken die vaak onhaalbaar.

De eerste 25 minuten na de hervatting verliepen zonder kansen of spectaculaire momenten. Wel slaagde VEP erin om in de 61ste minuut zijn eerste schot op het doel van de parate Dennis de Vogel af te vuren.

In de laatste twintig minuten hadden beide ploegen de mogelijkheid om iets aan de score te veranderen. Eerst knalde Marco Douma hard over het vijandelijke doel na een fraaie pass van Zakaria Azaay en in de 82ste minuut had VEP zijn eerste en enige kans. De scheidsrechter negeerde zijn voor buitenspel vlaggende assistent waardoor VEP plotseling vrij voor Dennis de Vogel opdook. Het liep echter op niets uit.

DONK, met Mo Boutasgounte en Eili Almkahel inmiddels in de ploeg voor Sven de Wit en Mark van Oosten., kreeg in de 83ste minuut nog wel een dot van een kans. Zakaria Mellah legde een voorzet loepzuiver op het hoofd van de vlak voor het doel opgedoken Eili Almkahel, maar de invaller kopte naast.

In de slotseconden van de wedstrijd maakte Jesse Bottinga nog de verdiende 3-0. Dit doelpunt werd overigens fel betwist door VEP omdat er sprake zou zijn geweest van buitenspel. De over het geheel genomen goed leidende scheidsrechter was echter onvermurwbaar.

Het bleef bij 3-0. De enige gele kaart in dit sportieve duel ging naar Donkiaan Zakaria Mellah.

Trainer Frank van Loon van DONK 2 glom van oor tot oor over het resultaat en vooral over de knappe eerste helft. Zijn ploeg staat nu maar liefst acht punten voor op FC IJsselmonde 2. Deze ploeg heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.