DONK 2 LAAT STEEK VALLEN WCR 2-DONK 2 3-3

Het was natuurlijk groot feest afgelopen dinsdag na de eclatante 7-1 zege van DONK 2 tegen VELO 2. Het twee keer op rij gepromoveerde DONK nu periodekampioen in de reserve eerste klasse. Een prestatie van formaat!

Van de wedstrijd zelf zijn vooral de vier goals van Jesse Bottinga (die daarmee zijn totaal op 22 (!) bracht en het wonderschone doelpunt van de rechtsback wiens naam mij eindelijk te binnen is geschoten, Wouter Lubken, het waard om in het collectieve geheugen te worden opgeslagen.

Adel verplicht, dus zou ook WCR 2 eraan moeten geloven. Die ploeg had tot deze zondag al zijn thuiswedstrijden gewonnen en al zijn uitduels verloren.

Tegen DONK 2 werd die reeks doorbroken. De thuisploeg kon zijn eerste gelijkspel, nota bene tegen koploper en periodekampioen DONK 2, bijschrijven. Dat DONK daarbij een handje hielp mag niet onvermeld blijven. De Gouwenaars lieten in het laatste half uur een 0-3 voorsprong glippen. De afwezige sterkhouders Mark van Oosten en Marco Douma werden zeker in die fase node gemist.

De eerste helft verliep op het veld waar Zoef de Haas en Broer Konijn zich ongetwijfeld goed thuis zouden hebben gevoeld met wisselende kansen. Het was echter DONK dat het effectiefst bleek. Dankzij goals van Mo Irezzi, Zakaria Mellah en Jesse Bottinga (nr. 23!), leidde de ploeg na 60 minuten comfortabel met 0-3.

In die bewuste 60ste minuut werden de Gouwenaars ten onrechte bestraft met een penalty. Keeper Dennis de Vogel wist in eerste instantie de inzet nog te keren maar was in de   rebound kansloos, 1-3.

Een paar verkeerde keuzes leidden vervolgens een counter van WCR in. De thuisploeg bleek koelbloedig in de afronding en zo stond het ineens nog maar 2-3.

Dat WCR in de 87ste minuut met een goede kopbal de stand nog op 3-3 wist te brengen paste in het scenario van het laatste half uur.

Door dit gelijkspel heeft DONK de koppositie over moeten dragen aan Antibarbari 2. Aanstaande zondag ontvangt de ploeg het in de middenmoot bivakkerende Excelsior ‘20 2.