DONK 2 laat steek vallen, VEP 3-DONK 2: 2-2

Koploper DONK 2 heeft uit bij de nummer drie van de ranglijst, VEP 3, een steek laten vallen. Traditiegetrouw hebben elftallen van DONK het vaak lastig tegen VEP (de reden daarvan is even onduidelijk als onnodig) en deze wedstrijd maakte daar weer geen uitzondering op. Daar kwam nog bij dat het slimme VEP er voor gekozen had om de wedstrijd op een knollenveld te laten spelen, waardoor het op papier technische surplus van DONK geen kans kreeg en goed voetbal vrijwel onmogelijk was.

Na twintig minuten kwam DONK op achterstand. Uit een vrije trap werd de bal goed binnengekopt, onbereikbaar voor Dennis de Vogel.

Even later moest Lars Honkoop met een ernstige knieblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Wouter Lubken.

In de 37ste minuut kwam DONK op gelijke hoogte. Mo Irezzi (eindelijk weer inzetbaar) draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en scoorde knap met links, 1-1.

Vijf minuten na de hervatting keek DONK weer tegen een achterstand aan. Een communicatiefout in de defensie zorgde voor een vrije doortocht voor een VEP-aanvaller. 1-op-1 met Dennis de Vogel faalde de Woerdenaar niet, 2-1.

Vanaf de 70ste minuut ging DONK 1-op-1 spelen. Het wierp al snel zijn vruchten af. In de 75ste minuut bereikte Jeffrey van Dam het hoofd van de bij de tweede paal opduikende Marco Douma. De spits faalde niet, 2-2.

DONK kreeg hierna nog een paar kleine kansen, maar de Woerdens doelman toonde zich een bekwame spelbreker. Het bleef bij 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van DONK 2 is pas weer op 8 april, thuis tegen Excelsior’20 4.