DONK 2 LAAT STEEK VALLEN RVC ’33 2-DONK 2 1-1

Het werd vandaag maar weer eens bewezen: RVC uit altijd lastig. Hoewel DONK 6 eerder op de dag nog het goede voorbeeld had gegeven door RVC 6 te declasseren, lukte het koploper DONK 2 niet om dit te volgen. Laagvlieger RVC’33 ging er na negentig minuten als een dief in de nacht met een punt vandoor, 1-1.

DONK 2 speelde, ondanks zo’n 80 % balbezit, een slechte eerste helft tegen het verdedigend ingestelde RVC’33. In de buurt van de 16 meter ontbrak het de Gouwenaars aan creativiteit en werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt. Totaal onverwacht profiteerde RVC’33 na een hoekschop van zwak verdedigen van DONK, 1-0.

In de tweede helft een veel beter spelend DONK. Het balbezit van de Gouwenaars nam kolossale vormen aan, maar nog steeds ontbrak de scherpte in de buurt van het doel van de Reeuwijkers.

Het werd uiteindelijk toch 1-1 door topscorer Jesse Bottinga na een assist van Jeffrey van Dam.

Diezelfde Jesse Bottinga had zich tot de held van de middag kunnen laten kronen toen hij een strafschop mocht nemen nadat hij zelf gevloerd was. Zijn penalty werd echter gestopt waarna de rebound tegen de rug van de strafschopnemer werd geknald.

Het bleef bij 1-1.

Doordat de concurrentie geen steken liet vallen is de voorsprong van DONK nu geslonken tot drie punten, maar wel met een zeer voordelig doelsaldo.

Aanstaande zondag moet het vizier tegen hekkensluiter NOCKralingen2 weer op scherp staan.