DONK 2 FIER AAN KOP, Wippolder 2-DONK 2: 0-4

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is rijgt het gepromoveerde DONK 2 de overwinningen aaneen. Van concurrent Wippolder 2 werd in een uitstekende tweede helft ruim afstand genomen.

In de gelijk opgaande eerste helft zonder al te veel mogelijkheden over en weer kwam DONK goed weg toen keeper Dennis de Vogel een speler onreglementair de doorgang versperde en de scheidsrechter dit vergrijp bestrafte met slechts geel.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. In de 47ste minuut opende DONK de score. Mike Hooft krulde een vrije trap loepzuiver in de kruising, 0-1.

Tien minuten later deed Justin Vat dit nog eens dunnetjes over. Koen van Leeuwen speelde Marco Douma aan en diens assist werd vanaf een meter of twintig door Justin Vat schitterend in ‘het zesje’ geschoten, 0-2.

In het laatste kwartier zette Wippolder alles op de aanval. Een kopbal van Jesse Bottinga na een vrije trap van Mike Hooft gaf de Gouwenaars echter nog meer lucht, 0-3. In blessuretijd voegde Jesse Bottinga daar nog een fraaie treffer aan toe na een knappe steekbal van A-junior Maher, 0-4.

Door deze mooie zege heeft DONK zich aan kop genesteld . Volgende week ontvangt de ploeg FC Zoetermeer 2 voor de beker.

Op 3 november kruist het team voor de competitie de degens bij VOC 3.