DONK 2 DRAAIT OVERMAAS EN ELEKTRONISCH SCOREBORD DOL DONK 2-Overmaas 1 12-0

Er was van tevoren best tegenop gezien, het komende drieluik van wedstrijden van de waarheid voor de trotse koploper DONK 2. Als eerste opponent van enig formaat zou nummer 4 van de ranglijst, Overmaas 1, naar Gouda komen. Dat zou een eerste graadmeter zijn hoe de kansen van DONK 2 er echt voorstonden. Het zou sensationeel uitpakken voor DONK 2.

DONK 2 greep direct vanaf de aftrap de opponent bij de strot. Vol overtuiging en met veel duelkracht legde de thuisploeg een voortreffelijk spelletje op de grasmat. Al snel werd duidelijk dat Overmaas deze middag slechts een speelbal zou zijn voor de gretige Gouwenaars.

De ruststand was al 5-0, onder andere bereikt door drie doelpunten van Zakaria Mellah, die vervolgens ziek naar huis ging.

Toen het met nog een kwartier te spelen 7-0 stond voor DONK moest de ploeg van Frank van Loon, Remco Overkamp en Kees Vat noodgedwongen met 10 man verder. Alle wissels waren verbruikt en Justin Vat moest afreizen naar Rotterdam om daar op de bank bij DONK 1 plaats te nemen. Dat het gedecimeerde DONK in dat laatste kwartier nog vijf keer wist te scoren zegt alles over de krachtsverhoudingen in dit duel. DONK draaide niet alleen Overmaas dol, maar ook het elektronisch scorebord dat het bij 10-0 voor gezien hield.

Behalve Zakaria Mellah scoorden ook Marco Douma en Jesse Bottinga drie keer. De overige goals kwamen op naam van Zakaria Azaay (penalty), Justin Vat (penalty) en Jeffrey van Dam.

DONK 2 is nu al vijf punten los van de nummers 2 en 3 tegen wie de komende wedstrijden moet worden aangetreden.

Na de feestvreugde is het vanaf maandag de hoogste tijd om weer met beide benen op de grond te komen. Donderdag 23-11 ontvangt DONK 2 het op een gedeelde tweede plaats bivakkerende VEP 3.