DONK 2 DENDERT GEWOON DOOR DONK 2-FC IJSSELMONDE 2 3-1

De winterstop heeft DONK 2 niet uit het ritme weten te halen. Ook in de topper tegen de nummer 3, FC IJsselmonde 2, bleven de Gouwenaars aan de positieve kant van de score. Na een moeizame eerste helft werd het uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig 3-1.

DONK had in de eerste helft de handen vol aan de rappe en technisch vaardige opponent. Weliswaar kwam de thuisclub na ruim twintig minuten op voorsprong doordat Jesse Bottinga goed anticipeerde op een steekpass, maar daarna was het toch FC IJsselmonde dat de lakens uitdeelde.

Het duurde echter tot de 43ste minuut voordat Bas van der Eem moest zwichten. De Rotterdamse spits kreeg tot twee keer toe de gelegenheid om vanaf de rand van het doelgebied uit te halen. Eerst was de Goudse sluitpost, die daarvóór ook al een paar goede reddingen had verricht, de situatie nog meester, maar in tweede instantie moest hij zich toch gewonnen geven, 1-1.

Met de wind in de rug was DONK in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. In de 50ste minuut brak Jeffrey Ysselsteyn (eindelijk weer minuten makend na een langdurige afwezigheid wegens een blessure) goed door. Hij leverde een perfecte voorzet af die door de goed meegekomen Wessel Akerboom knap werd binnengeschoven, 2-1.

Een kwartier later leek DONK de genadeklap uit te gaan delen. Na een fraaie aanval scoorde Mo Irezzi. Op advies van de grensrechter werd de zuivere goal echter afgekeurd wegens buitenspel.

Zes minuten voor tijd viel het doek toch definitief voor FC IJsselmonde. Jesse Bottinga zette de als gelegenheidspits ingevallen Wouter Lubken goed in scoringspositie. Die ging echter niet voor eigen succes, maar legde de bal terug op Wessel Akerboom. Tegen diens harde schuiver was de Rotterdamse doelman machteloos, 3-1.

Met de moed der wanhoop probeerde FC IJsselmonde nog wat terug te doen, maar de Rotterdamse aanvallers zaten in een ijzeren greep bij het centrale verdedigingsduo Lars Honkoop en Issam Aarab.

Twee minuten voor tijd koerste Jesse Bottinga na een prachtige pass van Wouter Lubken alleen op het vijandelijke doel af. Vlak voor de zestien meter werd hij echter onderuitgehaald. Het betekende een rode kaart voor een Rotterdamse verdediger.

De vrije trap leverde niets op, het bleef bij een dik verdiende 3-1 overwinning voor DONK dat zich daarmee handhaafde als koploper.