DONK 2 BOEKT ZWAARBEVOCHTEN ZEGE RVC ’33 2-DONK 2 2-4

Door razende reporter Joop Spee.

Na een goede eerste helft met een aantal prima combinaties, afgesloten met een 1-3 voorsprong, kwam DONK met 10 man vanaf twintig minuten voor het laatste fluitsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter nog behoorlijk in de problemen. De ploeg hield echter knap stand en klom door een 2-4 overwinning  weer naar de subtop.

RVC ’33 startte stormachtig, maar al na een paar minuten nam DONK het initiatief over. Het leidde in korte tijd tot vier corners voor de Gouwenaars, die weliswaar soms voor gevaar zorgden, maar voorlopig nog geen resultaat opleverden.

Na een kleine twintig minuten kwam DONK op 0-1. Ralph Tol en Jesse Bottinga waren nadrukkelijk bij de voorbereiding betrokken en Vincent Berlijn rondde koelbloedig af.

Lang kon de Goudse ploeg niet genieten van de voorsprong. Balverlies op de linkerflank verschafte de linkerspits van RVC ’33 een vrije doortocht en tegen diens schot was keeper Mike Gelderblom, die zich kort daarvoor had onderscheiden met een uitstekende redding, niet opgewassen, 1-1.

Al snel nam DONK weer afstand. Met Jesse Bottinga in zijn nek hijgend zag de rechtsback van RVC’33, met zijn gezicht naar het doel, geen andere mogelijkheid dan de bal vanaf een meter of twintig hard over de eigen achterlijn te rossen. Tot ontzetting van RVC’33 verdween de bal echter pal onder de lat in het eigen doel, 1-2. Een schoonheid van een doelpunt, dat wel.

DONK leek op rozen te zitten toen Jesse Bottinga even later met een steekpass Ralph Tol bediende. De bal leek iets te scherp, maar Ralph Tol was er net op tijd bij en wist met een zeer beheerste schuiver de keeper kansloos te laten, 1-3.

Hierna kwam RVC’33 wat beter in zijn spel. De aantrekkelijke eerste helft werd echter met een 1-3 stand afgesloten.

In de tweede helft bleek DONK noodgedwongen in een wat andere formatie te gaan spelen. Wouter Lubken was in allerijl opgeroepen om als wisselspeler bij het eerste te gaan fungeren (naar later bleek met groot succes als invaller). Hoewel zijn vervanger Bas Houdijk uitstekend speelde vergde het toch organisatorische aanpassingen die niet direct rust in het spel brachten. Toch leek er geen vuiltje aan de lucht voor DONK toen Justin Vat, ook ingevallen, na een kolderieke situatie van dichtbij voor de 1-4 zorgde. Seconden daarvoor waren door DONK drie dotten van kansen gemist. Het pleit zou helemaal beslecht zijn als de overigens sterk spelende Jesse Bottinga, vrij voor de keeper gezet door Justin Vat, niet te zacht zou hebben afgedrukt.

RVC’33 is altijd een ploeg met veerkracht. De spelers bleven er onvermoeibaar voor gaan en bleven geloven in een goed resultaat. Dat geloof werd nog sterker toen na een vrije trap met een fraaie kopbal de 2-4 werd gescoord. Tot overmaat van ramp moest DONK’s captain Ralph Tol twintig minuten voor tijd uitvallen met een hamstringblessure. Omdat er al drie keer gewisseld was moest DONK met 10 man verder. RVC’33 stuurde voortdurend zijn luchtmacht mee naar voren, maar DONK bleef met kunst en vliegwerk overeind. Kort voor tijd was het weer tien tegen tien toen RVC’33’s nummer 5, die uitstekend speelde, een zware blessure opliep. Het bleef bij een uiteindelijk nog zwaarbevochten maar verdiende 2-4 overwinning.