DONK 2 BLIJFT GOED BEZIG SJC 2-DONK 2 2-5

DONK 2 blijft verrassen. Tegen de reserves van hoofdklasser SJC wist de debutant in de reserve hoofdklasse een overtuigende 2-5 overwinning te behalen. Toeschouwerloos langs de lijnen, maar vanuit een aangrenzend schoolgebouw werd de wedstrijd toch nog door een aantal mensen coronaproof gevolgd.

Na een minuut of tien aftasten ontspon zich een sportieve strijd op een uitstekende kunstgrasmat.

DONK opende de score na een kwartier spelen. Mark van Oosten werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gestuit en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Jesse Bottinga’s penalty werd weliswaar nog aangeraakt door de keeper, maar de bal had voldoende vaart om de 0-1 op het scorebord te krijgen.

Het duurde tien minuten voordat SJC wat terugdeed. Een goed aangesneden vrije trap kon door een vrijstaande speler ongehinderd worden ingekopt, 1-1.

Het spel golfde op en neer en beide keepers moesten diverse keren hun kwaliteiten tonen.

In de 25ste minuut vuurde de sterke spits van de Noordwijkers een kogel af die DONK’s keeper Dennis de Vogel moest loslaten. In de rebound scoorde SJC alsnog de 2-1.

DONK zette er een tandje bij. Zakaria Mellah maakte het een centrale verdediger zo lastig dat deze zich gedwongen zag om de bal terug te spelen. Daar had de aalvlugge Ossie Al Ghufri op gerekend. Hij onderschepte de bal, omspeelde de keeper en deponeerde de bal in het lege doel, 2-2.

Vlak voor rust leek SJC toch nog met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Jarno Welleman kreeg de bal ongelukkig tegen de arm en (lang leve de nieuwe handsregels….) zag de scheidsrechter tot verbijstering van DONK naar de stip wijzen. De strafschop werd echter tegen de onderkant van de lat geschoten.

Na rust bleek het eerste balcontact van Justin Vat, die Jarno Welleman was komen vervangen, goud waard. Mike Hooft leverde een puike corner af die door Justin met het hoofd (of was het de rug?) achter de doelman van SJC tegen de touwen vloog, 2-3.

DONK had de smaak nu echt te pakken en bleek in het tweede bedrijf duidelijk de bovenliggende partij. In de 67ste minuut vond de sterk spelende Zakaria Mellah met een bekeken pass Ossie Al Ghufri. Die wist met een handig puntertje onder de keeper door voor 2-4 te zorgen.

Vlak voor tijd werd het zelfs nog 2-5. Alweer zorgde Zakaria Mellah voor een prima assist. Ditmaal dook Justin Vat alleen voor de keeper op. Hij hield het hoofd koel en schoof de bal onder de sluitpost door, 2-5. Dat bleek tevens de eindstand.

Er viel slechts één gele kaart in dit sportieve duel. Vlak voor tijd wisten de DONKianen Damian van Veen en keeper Dennis de Vogel zich niet aan de 1,5 meter regel te houden. De spits van SJC gaf Damian een harde duw waardoor deze tegen Dennis de Vogel opbotste. De ongelukkige Damian hield er een scheve neus aan over en de spits van SJC een gele kaart.

Rest nog te vermelden dat Mark van Oosten zich in de 60ste minuut geblesseerd moest laten vervangen door Wessel Akerboom en dat Jesse Bottinga in de 75ste minuut plaats maakte voor Mustapha Chamkh.

De derde helft in het clubhuis zat er dit keer dankzij Corona niet in. Gelukkig wisten spelers en begeleiding shirtsponsor “Barretje Vidocq te vinden voor een paar welverdiende biertjes.

Aanstaande zondag treft DONK 2 thuis weer een tegenstander van naam als TOGB 2 op bezoek komt.