DONK 2 blijft in de race, Olympia 3 – DONK 2 3-5

Door onze razende reporter Joop Spee.

Baarde DONK 1 vorige week opzien door vanuit geslagen positie in no time een 0-3 achterstand weg te werken, DONK 2 deed dat in de uitwedstrijd tegen Olympia 3 nog eens dunnetjes over. Na een slappe eerste helft, resulterend in een 3-0 achterstand, zette de ploeg in de tweede helft een paar tandjes bij om uiteindelijk met 3-5 te zegevieren.

DONK kwam uiterst moeizaam uit de startblokken. Het ontbrak aan beleving, de heftige wind maakte goed voetbal niet makkelijk en tactisch stond het ook niet helemaal lekker. Het wekte dan ook geen verwondering dat Olympia dankbaar profiteerde. Na de openingsgoal van de thuisclub kreeg DONK nog de gelegenheid langszij te komen, maar tot overmaat van ramp miste Mark van Doeland vanaf de penaltystip. Zijn strafschop was net niet scherp genoeg en werd door de keeper van de thuisclub knap gekeerd. Voor rust liep Olympia vrij simpel uit naar 3-0 en er was geen sterveling die nog een stuiver voor de kansen van DONK gaf.

In de tweede helft veranderde echter alles. Trainer Wim van der Velden stuurde zijn mannen met een ander tactisch concept de wei in, de beleving was terug en de wind werd plotseling een vriend in plaats van een hinderlijke spelbreker. Door een hattrick van Rik Bogaard (een goal door een prachtige lob), een zuivere vrije trap van Mark van Doeland en een doelpunt van Imad El Yousfi zetten de bezoekers de niet meer verwachte 3-5 overwinning op het scorebord.

Door deze zege blijft DONK, dat op de tweede plaats staat en vijf punten achterstand heeft op koploper ESTO, nog volledig in de race voor een periodetitel. Beide speelhelften van een wedstrijd met passie spelen is echter wel een voorwaarde voor succes. Het kampioenschap lijkt overigens met nog slechts vier wedstrijden te spelen wel erg ver weg.

Aanstaande zondag ontvangt DONK om 11.00 uur concurrent Zoetermeer 4 dat op de derde plaats staat.