DONK 2 BLIJFT BOVENIN MEEDOEN DHC 2-DONK 2 1-1

DONK 2, dat aantrad zonder sterkhouders Lars Honkoop en Marco Douma, boekte een verdienstelijk gelijkspel bij achtervolger DHC. Op het fraaie complex van de roemruchte Delftse club, waar de nostalgie van de muren afdroop, werd het in een gelijkopgaand duel 1-1.

Bij DONK speelden Jordy de Jong en Wessel Akerboom, die beiden terugkwamen na langdurig blessureleed, meer dan een uur mee.

Het was DHC dat na tien minuten de leiding nam. DONK werd hierna sterker, maar het duurde tot de 35ste minuut voordat de gelijkmaker viel na een uitstekende Goudse aanval. Jordy de Jong rukte op over de linkerflank en speelde Justin Vat aan. Diens linkerbeen begint inmiddels een zekere faam te krijgen, want de voorzet die volgde was perfect. Even knap was de wijze waarop van Jesse Bottinga voor de keeper wist te komen. De goalgetter tekende met een kopbal voor zijn 26ste treffer, 1-1.

In de slotfase werd DHC dankzij een paar jeugdige invallers wat dreigender. Het goed spelende DONK hield echter eenvoudig stand. Het bleef bij 1-1.

Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst, CVV de Zwervers.