DONK 2 BLIJFT AAN KOP DONK 2-CWO-2 5-2

DONK 2 heeft zijn koppositie op eenvoudige wijze weten te behouden. In een tumultueuze wedstrijd waarin drie rode kaarten (twee voor CWO en een voor DONK) en een regen van gele kaarten (voor de bezoekers) vielen werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisploeg.

In de eerste helft had DONK al ruim afstand moeten nemen. De ploeg kreeg kans op kans maar wist het net niet te vinden. Mark van Oosten brak de ban met een afstandsschot (1-0), waarna Jesse Bottinga de 2-0 uit een terecht toegekende penalty op het scorebord bracht. De strafschop werd fel bekritiseerd door CWO. Ten onrechte, want Eili Almkahel werd overduidelijk binnen de beruchte lijnen gevloerd. De protesten aan het adres van scheidsrechter Gommans leidden tot een oponthoud van maar liefst zeven minuten.

Na deze onderbreking was DONK de concentratie kwijt In de 37ste minuut maakte CWO met een kopbal na een goed aangesneden vrije trap de aansluitingstreffer, 2-1.

Een paar minuten later legde DONK een fraaie combinatie op de mat waarbij onder andere Vincent Berlijn en Jesse Bottinga waren betrokken. Marco Douma trok een gat bij de eerste paal en Sven de Wit tikte de 3-1 binnen.

Vlak voor rust kwam CWO echter veel te eenvoudig aan de aansluitingstreffer, 3-2.

De tweede helft begon spectaculair met een giga knal van Jesse Bottinga op de paal na een fraaie actie. Daarna regende het kansen voor DONK (Jesse en Sven, na een moie dieptepass van Wouter Lubken).

In de 54ste minuut werd Eili Almkahel gewisseld voor Mohammed Irezzi. Diens optreden duurde slechts vier minuten. Hij werd bij zijn nek gegrepen door zijn directe tegenstander en maakte vervolgens een slaande beweging. De daaropvolgende technisch knappe karatetrap van zijn opponent maakte een ding duidelijk: deze speler heeft voor de verkeerde sport gekozen. Hoe het ook zij: scheidsrechter Gommans bleef rustig en stuurde beide kemphanen met rood van het veld. Kort daarvoor had een speler van CWO het veld al moeten verlaten met 2xgeel.

Het spel werd hierna rommeliger. Zakaria Mellah brak de ban. Met een Zidane schijnbeweging speelde hij zich weergaloos vrij om vervolgens hard en zuiver binnen te schieten, 4-2.

Het laatste kwartier was er een om snel te vergeten. Er kwamen nog genoeg kansen voor DONK (Tim van der Eem en Jesse Bottinga), maar alleen Jesse Bottinga wist het net nog een keer te vinden na een mooie combinatie, 5-2. Hierbij bleef het.

Na deze wedstrijd is een ding nog eens extra duidelijk geworden: de mannen van Frank van Loon, Remco Overkamp en Kees Vat moeten zo snel mogelijk deze klasse uit.

Trainer Frank van Loon was kort en krachtig in zijn commentaar: Verdiende overwinning, verder snel vergeten en de drie punten koesteren.