DOEK VALT VOOR DONK DONK-TOGB 1 – 3

Door razende reporter Joop Spee

DONK is er in zijn laatste thuiswedstrijd niet in geslaagd om de broodnodige overwinning, die nodig was om alsnog aan directe degradatie te ontsnappen, binnen te halen. Tegen hoogvlieger TOGB ging de ploeg na manhaftig verzet met 1-3 ten onder.

DONK startte uiterst matig zonder de geschorste aanvallers Rik Bogaard en Charaf Akoub, terwijl ook Mark van Doeland niet beschikbaar was. Het wekte dan ook geen verbazing dat de bezoekers na balverlies van DONK op het middenveld en vervolgens aarzelend defensief ingrijpen in de 19e minuut op een op dat moment dik verdiende 0-1 voorsprong kwam.

Na een klein half uur spelen gooide DONK echter alle schroom van zich af. Charaf Akoub kreeg tot twee keer toe de kans om te scoren, maar wist het net niet te vinden. Ook Imad El Yousfi rook aan een treffer. Zijn schot ging echter voorlangs.

Georgio Petridis bracht in de 41ste minuut de hoop in de Goudse harten weer terug. Hij tekende voor de 1-1.

In de tweede helft ging DONK onverschrokken door op de ingeslagen weg. De ploeg creeerde volop kansen, maar vooral Charaf Akoub had het vizier deze middag niet op scherp staan. Toch leek de 2-1 voorsprong voor de thuisclub slechts een kwestie van tijd.

Het was echter TOGB dat in de 57ste minuut in de omschakeling, na balverlies bij DONK, profiteerde van de plotseling vrijgekomen ruimte en fraai naar de 1-2 counterde.

Uiteraard moest DONK hierna alles of niets gaan spelen. Trainer Edwin Erwich bracht met dit doel een kwartier voor tijd zelfs veteraan Pascal van Driel binnen de lijnen. De geharde routinier kreeg zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij miste jammerlijk. Doorlopen op de keeper leverde hem vervolgens een gele kaart op.

In de slotminuut van de wedstrijd, toen het veld open lag en de pijp bij DONK leeg was, wist TOGB na een prachtige solo zelfs nog de 1-3 op het scorebord te krijgen.

Al met al een laatste thuiswedstrijd waarvoor DONK zich zeker niet hoefde te schamen.

Na de glorieuze promotie aan het einde van het vorige seizoen lijkt het nu onvermijdelijk dat weer een stap terug wordt gedaan. De kans dat de KNVB de degradatieregeling alsnog aanpast moet uiterst klein worden geacht.

DONK is er echter alles aan gelegen om niet als laatste te eindigen. Om dat te bewerkstelligen wil de ploeg in de laatste wedstrijd, aanstaande zondag uit tegen RKDEO, nog een keer alles uit de kast halen.