DE SPORTCOLUMN NO 169 – Trieste zaak.

In mijn jeugd zo rond de leeftijd van 20 jaar was het normaal dat je naast je grootste hobby voetbal nog een andere sport beoefende. Eerst was het judo bij Johan Sels maar snel was tafeltennis de sport die me enthousiast maakte. Zover zelfs dat ik samen met de gebroeders van de Kroef; een nieuwe club oprichtte in de voormalige gymzaal aan de Groeneweg. Volgens mij zit nu de Pionier hier doordeweeks voor de oefeningsavonden.
Dit in 1963, zelfs met deelname aan de competitie 1963-1964 en als eindprestatie het kampioenschap 4e klasse A. Door dit succes groeide het prestatie niveau zodat we namens de afdeling Gouda mochten deelnemen aan diverse selectietrainingen. Trainer was de regionale topper Piet Luijtein, het was een fantastische ervaring. Daarna volgde de uitnodiging voor het kampioenschap bij Koch en Knuttel .Waar Dick van Dijk ( de oud voetbalprof) en Ton de Gruijl de ware kampioenen waren ,maar de deelname was al een beloning.
Waarom kom ik hier op ? wel naast de nog steeds grote club Vriendenschaar,nu in een fraaie sporthal ,groeide ook de club ILAC uit tot een topper. Deze club zit nu sedert de jaarwisseling in grote problemen. Na jaarlijks veel bloot te hebben gestaan aan vernielingen is ondanks waarschuwingen vooraf, toch de accommodatie in de fik gestoken .
Sportief kon ILAC bij Vriendenschaar terecht voor de kompetitie,maar als vereniging wil je een eigen accommodatie. Nu medio April is het de gemeente Gouda nog niet gelukt samen met ILAC een oplossing te vinden. Zo traag zelfs dat ILAC denkt aan het opheffen van de club als het nog langer duurt.
Daarom mijn opening: “trieste zaak” ,want natuurlijk kan de gemeente niet direct iets leveren, maar de matige bescherming van het pand doet ILAC pijn, een stukje voorrang voor behoud van de club zou van het gemeentebestuur een fantastisch gebaar zijn . ILAC verdient dit na alle elllende.

Ferdy Kolster
18042014