De sportcolumn no 171 – Seizoen 2013 – 2014.

Nog even de nacompetitie en het seizoen zit erop,een seizoen dat voor de Goudse voetballiefhebbers nu niet direct een topjaar mag worden genoemd. Slechts Olympia en Gouda zondag kunnen alsnog promoveren, de rest zal blij moeten zijn als handhaving is gehaald of wordt gehaald.

Terwijl Donk helaas direct zal afdalen na een jaar van gebrek aan kwaliteit alsmede ontzettend veel blessures waardoor vooral de defensie te kwetsbaar bleek. Bijna werd de laatste strohalm gepakt maar staking en falen op een inhaal donderdagavond was het einde. Ik had persoonlijk nooit op donderdag gaan spelen en bezwaar gemaakt bij de KNVB en eerst de strafcommissie laten beslissen.
Tenslotte was IFC schuldig voor een iedereen,zelfs aangifte was gedaan bij de politie. Dus gestaakte stand zou eindstand moeten zijn. Ondanks de dwang van de KNVB dat de competitie dit eiste. Maar helaas het is over, ze kwamen tekort.
Gouda zaterdag degradatie voetbal, Gouda zondag na competitie,Ona tevreden met handhaving,
Van Jodan Boys werd na de degradatie meer verwacht terwijl we weten dat dit altijd en zware klus zou worden. Toch moet me van het hart dat; net veilig; wel een erg magere prestatie is.
Opvallend en toch wel leuk is dat de regioclubs promoveren,Haastrecht en Gouderak zeker,terwijl Unio , Ammerstol, WDS, Perkouw en Be Fair dit alsnog kunnen bereiken.
Allemaal clubs die het waarmaken met spelers zonder contracten en clubs die het van de verenigingssfeer moeten hebben en de jeugd laten doorstromen. Olympia deed dit ook en zie het resultaat, de club leeft en presteert op meerdere fronten.
Dat dit een voorbeeld voor het komend seizoen zal zijn bij meer clubs.
Ik wens u een fijne vakantie en WK, begin september treffen we elkaar weer bij Gouwestad sport.

Ferdy Kolster
17-05-2014