DE SPORTCOLUMN NO 170 – Kompetitie slot

Op het moment dat u deze column hoort of leest is het seizoen 2013-2014 zo goed als voorbij. Rest nog de slotweek en de nacompetitie voor promotie en degradatie.
We weten dat de kampioenen promoveren dat is duidelijk, maar veel clubs met of zonder periodetitel mogen strijden voor promotie zo ook Olympia en RVC. Daarnaast uiteraard de nacompetitie wie wel of niet degradeert o.a. Gouda –zaterdag.
Ik ben weer reuze benieuwd wat voor puinhoop dit organisatorisch gaat worden,want ieder jaar duurt het vaak te lang , zijn er aanpassingen, komen er plekken vrij en weet ik niet wat de KNVB wel niet beslist om er een eind aan te breien
Natuurlijk fuseren vaak clubs en is de switch van zondag naar zaterdag een feit. Maar speel daar dan eens op in en voorkom een chaos door gewoon weer ouderwets terug te keren naar twee promotie en twee( of eventueel drie indien nodig)degradatie plekken. Want ook nu is er al een reeks van fusies en vooral de keuze voor zaterdag bekend.
Dagelijks te lezen in de media, dus weg met die nutteloze nacompetities Met vaak doordeweekse wedstrijden op onmogelijke tijden en gebroken elftallen. Wie zit daar op te wachten ? Zelfs nummer vier of vijf in de eindstand mag nog promotiewedstrijden spelen. Terwijl regels tussentijds worden gewijzigd.
Vorig jaar was een club nog in juni actief en promoveerde ,ook werd er een eindtoernooi op zaterdag georganiseerd met zes clubs ,waarvan er vijf doorgingen en een afviel.
Dat was spannend en een happening,maar niet voor de deelnemers.
Ik vraag me af wie hiermee is gediend ,alleen de KNVB misschien ? Financieel een tekort ?
Dus kaarten en schorsingen leveren wat op ! Of vergis ik me,ik hoor het graag,maar denk dat ik er weinig naast zit. De contributies moeten toch ook weer omhoog in een tijd van bezuinigingen.
Maar wees gerust Brazilie missen de Bobo’s niet,in 1990 maakte ik de Bobo’s van de bond mee in Italie bij het WK. Bondsvoorzitter Meuleman zei op een moment tegen me : “Ik erger me vreselijk” Nu ik ook,want dit was de KNVB onwaardig.
De nacompetitie en de contributie verhoging ook , dus stop met beiden, onze amateurverenigingen hebben al zorgen genoeg.
Ferdy kolster
4 mei 2014.