De Sportcolumn 284 – Watergras.

Rees eerder reageerde ik in een column over het gebeuren bij de Goudse zaalvoetballers van de Watergras. Uitkomend in de hoogste afdeling van de KNVB, een prima prestatie.

Jammer dan ook dat we momenteel moeten zien dat de club in een diep dal zit , daar waar het er kort geleden nog naar uitzag dat er groei in de club zat en men snel over de lang gewenste eigen accommodatie zou gaan beschikken. Een prachtig vooruitzicht voor de gehele club bij de start van de huidige competitie .Ze begonnen prima, maar al snel lukte het niet meer en werden de verliezen groter zodat de plek op de laatste plaats een feit was, intens zonde dat we de plek in de top verliezen. Voor een stad als Gouda een tegenslag die niet snel kan worden hersteld .

Toen Watergras aan het doorstomen was naar de top ,waren diverse gemeentebestuurders trots als een pauw en zodra er wat te vieren was zaten ze op de eerste rij. Een bekend gebeuren in meerdere steden, maar nu het minder gaat hoor of zie je niemand die de club ondersteund  of iets doet .

Waarom deze conclusie van mij, wel als volger van het wel en wee van de sport in Gouda en lezer van de diverse artikelen van ook de diverse verenigingen  denk ik redelijk geïnformeerd te zijn.

Wat speelde zich in het nadeel van de Watergras namelijk af ?

De ZVV Watergras wilde eindelijk eens een eigen clubgebouw en zette zich er met alle leden voor in dit in de komende jaren waar te maken. Men zag een optie op het open gevallen stuk grond van het oude zwembad “de Trefkuil “ maakte begrotingen, spaarde hard en met enige steun van de gemeente zag men daar de ideale plek voor een kleine sporthal voor hun leden . Na maanden praten overleg en aanpassingen leek men tot een goede uitkomst te komen. Ik ken uiteraard niet alle afspraken met de gemeente maar voor  iedere sportliefhebber leek de kans  dat de hal er kwam groot. Tot er plotseling wordt gemeld dat de gemeente weigerd een tribunedeel toe te staan en men geen horecagedeelte toestaat! Na een wedstrijd was er de mogelijkheid bij Sport Gouda in het nieuwe zwembad iets te komen drinken. Het lag slechts op een 50 meter afstand. Sinds die mededeling las ik dat alles snel veranderde, de moed zakte het bestuur in de schoenen, teleurstelling en irritatie namen de overhand en de club werd weer jaren teruggeworpen.

Misschien heb ik iets gemist maar leeft een amateurclub niet van kantineomzet een eigen sfeervol onderkomen of is dat onbekend bij de gemeente bestuurders. Of gaan die, na en gemeente vergadering ook naar een horecazaak in de binnenstad ? De mensen van de ZVV Watergras  hadden na hun prestaties en inzet  de afgelopen jaren meer verdiend. Kan de nieuwe gemeenteraad dit herstellen ? zou prachtig zijn.

Ferdy Kolster

17-04-2018