De sportcolumn 281

Wat me opviel in de afgelopen twee weken.

Ondanks dat de competitie nog ruimte genoeg had voor uitstel van enige wedstrijden meende de KNVB dat de beker in Alkmaar en Rotterdam door moest gaan. Ook afgelopen zaterdag de inhaalreeks bij de amateurs, weinig publiek en bitterkoud. Voor wie is de KNVB er eigenlijk als ze niet meedenken. Leuk de kleintjes in de vroege ochtend op het veld.

Gelukkig bij de profs het veld nu op met extra kleding en clubsjaal. Zal wel de wijsheid van de clubs nu zijn, de KNVB kan daar nooit aan hebben gedacht, zie vorig weekend.

Voor diverse clubs rond Gouda was het inhaal weekend een succes door winst, waarbij die van Donk prima uitkomt, de strijd om de eerste plaats gaat tussen meerdere ploegen dus afhaken is kostbaar. Het zou prachtig zijn als het jonge elftal dit nu volhoudt en een goede reeks neerzet . Snel weer eens gaan kijken naar Overkamp en zijn maatjes.

In column 280 schreef ik, dat ik van mening was dat doellijntechniek prima was, maar een videoscheidsrechter vond ik geheel onnodig omdat  de scheidsrechter bij de TV alles misschien beter ziet na drie herhalingen, maar nooit zijn collega zal afvallen

Misschien extra hulp, maar wat voor nut heeft dat, kost tijd en gaat irriteren bij publiek.

Verrassend dan ook de opmerking van Michel Platini : “Video-arbitrage doet afbreuk aan de romantiek van het voetbal. Daar hoort de discussie over de scheidsrechter bij ”.

Overigens vond ik dat Rohda JC gelijk had wat betreft hun goal in de beker, door de beslissing van een  video-ref. Had men de top drie ,als video-ref,  ook zo behandeld in hetzelfde voorval ?, u mag het invullen.

Ona , Olympia ,Donk en Jodan Boys blijven nu redelijk tot goed presteren. Jammer dat Gouda  is afgehaakt. Maar voor de stad Gouda zou het mooi zijn als we iets te vieren hebben aan het eind van het seizoen. Laat de lente ; na de koudste dag vandaag  1 maart ; nu maar doorbreken en de spelers het eens waarmaken. Ona en Donk kampioen, Olympia en de Boys nacompetitie, zou mooi zijn .

Hoop doet leven en positief zijn kost een mens niets , we wachten het maar af.

Ferdy Kolster

01032018