De sportcolumn 278 – Eind 2017

Wat een matig slotweekend voor veel  Goudse clubs en diverse regioclubs  ,veel  nederlagen  zelfs van de mindere clubs . Dat was een domper zo bij het wisselen van het jaar, maar ach we kennen de spreuk “ alles zal goed komen “,het is te hopen. Met optimisme op naar 2018,met nieuwe kansen. Opnieuw degraderen na een jaar zou jammer zijn  voor de kampioenen.

Als je zo’n jaar terugkijkt kan je niet voorbijgaan aan sommige negatieve zaken die zich hebben afgespeeld, binnen de KNVB was er sprake  van veel  negatieve zaken .Intern een puinhoop in het beleid wanorde en geen strakke leiding ,waardoor we tevens nog eens de deelname aan de  WK in Rusland zijn misgelopen. Te weinig mensen met  voetbalkennis ? Denk van wel ,dus nu maar afwachten wat er aan nieuw bestuur komt. Want het niveau en de prestaties waren of zijn  voor heel veel mensen een grote teleurstelling.

Ik hoop niet dat het in 2018 weer lang duurt daar in Zeist anders lopen we nog meer achter in de opbouw van een nieuw Oranje.

Ik weet uit ervaring dat fluiten best moeilijk is ,maar je kan het je zelf wel moeilijk maken  als je je laat voor praten wat de regeltjes zijn en die dan ook formeel volgt. Ik had  eigenlijk eens niet over scheidsrechters willen schrijven dit keer ,maar ontkom er niet aan, na de prestaties afgelopen weekend .Ons korps is zeer matig .dieptepunt van het jaar vind ik de manier en beslissing van Bjorn Kuypers in de wedstrijd bij PSV…… Lozana breekt door op de keeper maar speelt de bal te ver vooruit,keeper uit zijn doel glijdt lichaam breed voor de bal,krijgt tik in middenrif van Lozano, Scheids Kuijpers snelt toe ,reageert waarop de keeper iets zegt. Zal het zeer hebben gedaan ,natuurlijk ,vandaar de wissel en behandeling, Wie staat als en trouwe hond van van Egmond te wachten met een gele kaart voor die keeper ??  Ja eerlijk onze Bjorn Kuypers..Onze topper ??  zegt men! Nu dommer kan je volgens mij niet zijn ,want je toont aan dat regels voor ” menselijkheid  of begrip” gaan. Zou toch eens meer op Bas Nijhuis letten in Zeist, die geeft door zijn leiding iets aan voor de rest van het seizoen. Maar ja luisteren geeft meer kans op internationale wedstrijden toch,triest.

Jammer ook dat in west 2 ,wederom veel clubs overgaan op zaterdagvoetbal, de zondagclubs worden steeds minder. Ook nu zijn er al weer een aantal die dit hebben besloten ,jammer want ik denk dat de stille velden op zondag de gemeenten gaan beïnvloeden bij beslissingen voor de sport. Jammer want ook het zondagvoetbal hoort er bij.

Positief is dat Gouwestad de omroep blijft in onze regio die uitzend,hierdoor hebben de sportliefhebbers in onze regio op zaterdag en zondag weer volop info over het wel en wee op de velden. Dat is toch iets positief naar 2018 .

Ik wens U en de Uwen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018 toe.

Ferdy Kolster    20-12-12018