De Sportcolumn 277 Waarderingen

Wekelijks zien we onze voetballers presteren op het veld,nou ja presteren, soms vraag ik me wel eens af gaat iedereen wel tot het uiterste of vinden sommige spelers het genoeg wat ze brengen voor het ontvangen geld.

Nu dat kunnen ze op maandag dan enigszins controleren want dan geeft elke sportdeel  van een krant  punten aan de spelers. Gegeven door oud spelers en/of trainers wel of geen fan van de thuisploeg dus niet altijd naar eerlijkheid, moet ik stellen. Hoe is het mogelijk dat een egoïstische spits,die drie keer de bal niet aflegt aan een beter vrijstaand collega een 7 krijgt . Kijkt u dit weekend daar maar eens naar,  het is waardeloos dat  beoordeling  systeem.

Zelfs de scheidsrechters zullen zich vaak verbazen wat hun wordt toebedeeld. We weten allemaal dat als Ajax verliest en Sjaak Zwart moet de scheids beoordelen hij niet hoog in de punten uitkomt.     Hierdoor is een ranglijst van scheidsrechters helemaal een lachertje, het verbaasd me wekelijks dat Kuipers er zo goed van afkomt en in de top staat ,hij fluit in de eredivisie zeer matig .Natuurlijk is het mijn persoonlijke mening maar ik vertoef veel onder de groep oud-voetballers/trainers en die verschillen niet veel van deze mening. De scheidsrechters die al weken goed tot prima presteren zijn Denis Makkelie ,Kevin Blom en Bas Nijhuis . Terecht dat onze oud stadsgenoot zondag de derby Ajax –PSV   mag fluiten, dik verdiend. Dat ik een voorkeur hebt voor een collega van de COVS Gouda, speelt in het geheel niet ,want, lees u dan de column  294 van 26-10 maar terug ,daarin gaf ik hem ook openlijk de kritiek die hij verdiende.  Ik wens hem een fantastische pot toe met een terechte winnaar. Dit is toch veld waarop je als speler of scheidsrechter wil uitblinken,fantastisch voor hem.

Zo vlak voor de jaarwisseling de eerste sneeuw en vele afgelastingen, voor sommigen even heerlijk vrijaf maar er zijn er die altijd balen als het niet doorgaat. Voetballers die gek zijn op hun hobby en willen spelen . ondanks hun leeftijd  van een pupil tot recreant in het veteranenelftal. Ik denk dat de oudste nog actieve voetballer  ; misschien wel in Nederland ;  wekelijks zijn doel verdedigd bij  Jodan Boys 11. Hij kon zaterdag niet spelen tegen Sportlust 8 ,dat was balen . Zijn naam Joop Alphenaar eerdaags 76 jaar  en al vanaf zijn 15 jaar nog lid van de Boys. Petje af voor de oprechte amateur.

Ferdy Kolster

09-12-2017