De sportcolumn 276 Beleid ?

Zo, de Europese toernooien zijn voor ons land na de jaarwisseling voorbij, jammer maar misschien is het beter want het blijkt een onmogelijke opdracht te presteren op het niveau van de grote kapitaalkrachtige clubs. Daarnaast kost het teveel energie waardoor de eigen competitie ook punten kost .Dus herpakken en alles op verbetering van ons clubvoetbal gooien  en de jeugd eens sneller laten doorstromen.

Het amateurvoetbal in Gouda en omstreken blijft me toch ook wel boeien ,soms is het prettig toeven en valt het niveau vreselijk tegen ,maar de wil ,de sfeer en de spanning vergoeden een hoop. Zelfs vier clubs te weten. Donk ,Olympia Gouda zat. en Ona laten zich bovenin gelden en presteren goed. Jodan Boys startte goed maar heeft nu al een grote achterstand en zal snel moeten verbeteren anders wordt het een verloren seizoen, zelfs zonder bekervoetbal, dat was wel eens anders. Een vraagje :”Komt er nog wel eens eigen jeugd door bestuur “? Dat zou veel contracten schelen, nu is het halen van de top weer klein,jammer.

Dan onze zaalvoetballers van Watergras ,de eerste wedstrijd winst en daarna helaas de terugval,natuurlijk enige spelers die wegvielen ,maar ik denk ook dat de klap ,die men incasseerden na het niet doorgaan van de eigen accommodatie bij het zwembad en dreun was die doorwerkte op de groep. Ik kan geen oordeel geven over de financiële kant ,die is mij niet bekend ,maar als je het eens wordt over een sporthal dan is het natuurlijk vreemd dat een sportclub uitkomend in de top van Nederland ,geen tribune of kantine krijgt. Ik zag wethouder Jan Willem van Gelder volop huldigingen doen en terecht,dat hoort bij toppers uit onze stad .Maar als hij het normaal vindt dat een club een hal krijgt ; zonder publiek moet spelen en daarna bij de buren moet gaan napraten ,dan zijn we in Gouda dom bezig .

Prachtig dat sportschool Den Edel wederom een aantal kampioenen voortbrengt,petje af;  ik zie de gebroeders nog starten met hun eigen school,na zelf de top te hebben gehaald, heb en met mij veel sporters veel uren doorgebracht in hun school en sauna aan de turfmarkt, het waren fijne tijden Gouda mag trots zijn op deze mensen. Wethouder van Gelder ,ik zeg U ” ook hier was een sportschool”, met een kantine ,voor de gezellige napraat, Dat hoort erbij !

Ferdy Kolster

28-11-2017