De sportcolumn 271 Zo maar wat meningen.

Na alle drukte over de massale transfers hebben we kunnen constateren dat de rijke clubs de zaak enorm verpesten,de eerste ronde van de Champions Leaque bewees dit direct. De mindere rijke clubs hebben slechts een figuranten rol. Vaak heb ik kritiek op de KNVB ;  terecht denk ik: maar nu kunnen we stellen dat de UEFA de volgende is die een wanbeleid voert .Waarom is na de transfer van Bale (100 miljoen) niemand wakker geworden en aan de gevolgen gaan denken. Wel nee men sliep door ,of had ook baat bij de transfer  denk ik dan,misschien onterecht ,maar het is tevens een vraag voor me. Want goed besturen is alert zijn en vooruit denken in mijn ogen. Als je toen al dat absurde bedrag voor een speler hoorde ,had je gelijk het bedrag als maximum voor alle toekomstige transfers moeten vastleggen .Dan was de gekte van dit jaar er niet geweest en was Financial Play misschien haalbaar, maar niks van dat . Dus ik zeg : “dat wordt een drama de komende jaren met al die  Oliedollars  uit het oosten”.

Gelukkig is de beker voor de amateurs qua opzet een succes geworden,gewoon de weekenden,  voor de competitie gebruiken,  dus mooie oefenwedstrijden en minder gebroken elftallen door de  weeks. De diverse clubbestuurders en trainers die ik sprak waren blij met deze beslissing een pluim voor de sector amateurs van de KNVB ,die luisterden naar de verenigingen. Zo hoort het ,toch?  Maar het mooiste is natuurlijk de competitie die weer van start gaat ,slechts de Jodan Boys beet de spits  af en heeft na drie wedstrijden prima gepresteerd,de nieuwe contracten en spelersgroep  lijkt duidelijk sterker te zijn geworden, we houden het in de gaten.

Voor de overige Goudse en enkele regioclubs vermoed ik dat ze ,na de beker en oefentijd, als volgt gaan presteren:

Ona ,na twee prachtige promoties blijkt er nog meer rek in de selectie te zitten ,Olympia heeft het al kunnen ervaren.

Olympia zelf heeft gezien de opgedane ervaring nu een jonge groep die moet zijn gegroeid en bij volledige inzet hoger kan eindigen ,wel constant blijven zou ik zeggen.

Gouda ( zat) heb ik ook gezien, een gretig elftal met spitsen die makkelijk scoren, maar een wedstrijd duurt 90 minuten , nonchalant zijn is heel dom en kan punten kosten !

Donk zal na het afgelopen seizoen ; een wen jaar zou ik denken ; meer moeten gaan bereiken. De eerste stap is een daalder waard en zal vertrouwen geven, misschien gaan ze ons verrassen. Zo snel mogelijk het verloren terrein terug winnen moet de inzet zijn .

RVC’’33 verraste vriend en vijand met het bereiken van de eerste klasse,dus niemand eist meer, maar zal er meer in zitten ? Ik denk dat handhaving op zich een topprestatie zal zijn. Maar dat zei ik al meerder keren .Heerlijk toch de derby RVC – Olympia  !

Ferdy Kolster                                                                                                                                                               19-09-2017