De sportcolumn  270

Kunstgras, Oranje , Dik Advocaat  allemaal items voor de volgende sportcolumn was mijn gedachten maar ja dat had geen zin want we zijn er al mee dood gegooid in diverse kranten en discussieprogramma’s. Daarom een veel belangrijker onderwerp in mijn ogen, bij de start van de amateurs met beker en competitie  voetbal.

DE VRIJWILLIGERS.

Bij mijn wekelijkse gang naar een wedstrijd  en al sinds mijn eigen actieve voetbaltijd stond ik vaak verbaasd wat de vrijwilliger/ster presteerde om de club uit liefde van dienst te zijn ,trouw lid zijn was een, maar daarnaast vele uren je laten gelden is twee. Ik heb er velen ontmoet en ze zijn er nog steeds de “ bekende gezichten van de club “  in alle geledingen op en rond het veld en achter de bar voor de verfrissing en een hapje. zo ook als bestuurslid  ,onderhoudsman of elftalleider. U kent ze allemaal.    Vincent Stolwijk trainer van RVC ’33 zei mij toen ik hem feliciteerde op de dag van de promotie duidelijk, bedankt maar ik had dit nooit kunnen bereiken zonder al die leden van RVC die dagelijks er alles aan doen dat RVC de zaken tot op de puntjes heeft geregeld voor de hele club.

Met  het  noemen van een aantal van deze trouwe clubmensen ,die ik leerde kennen wil ik waardering uitspreken’,  voor al die anderen die ik helaas niet allemaal kan opnoemen, geldt uiteraard dezelfde waardering,

De Jodan Boys : Cor Verbaan.—Donk:  Jober Thoen ,Chris Kalmeyer– Olympia : Henny van Os.—

Gouda : Hans v.d Sprang –Bergambacht : Adriaan van Wijngaarden—

Perkouw: Wim van Wijngaarden,Dirk Both ,Jan Butter.—Haastrecht : Bep Hoek

COVS- Gouda : Aad Mul –– Gouda–  Athletiek : Hans v.d. Water,–  DES wandelen Jo. Britsemmer

Velen zijn ons inmiddels ontvallen ook dat hoort bij het leven ,gelukkig stonden veel leden klaar om taken over te nemen .Jammer is het echter te moeten horen en lezen, dat helaas veel verenigingen de besturen en commissies niet meer kunnen invullen. Daarom voor de start van het seizoen 2017 – 2018 een oproep aan alle leden van een sportclub:  Met elkaar is het mogelijk sport te beleven ,maar als eenling is weinig te bereiken ,alleen contributie betalen is het niet.

Je inzet en plezier start niet bij het binnen komen op het terrein, maar vraagt ook meer van je, contributie alleen werkt niet je club vraagt meer van je. Helaas lopen er al te veel  “betaalde voetballers “ rond in de amateurs. Dat niet willen noemt men  bij de amateurs :   CLUBLIEFDE.

Ferdy Kolster

2-09-2017