De Sportcolumn 269

Zo de vakanties voorbij en we hebben de zomer ook bijna achter de rug.  Toch hoefden we ons geen moment te vervelen ,Tour de France Wimbledon,Roland Garros,en uiteraard het WK voor damesvoetbal. Wat een succes met daarbij een ploeg, die alle wedstrijden won en altijd karakter toonde en zich helemaal gaf . Met voor mij het belangrijkste feit er werd altijd vooruit gevoetbald, haast geen tikkie terug.

Nu de oefencampagne voorbij is pakte Feyenoord de Johan Cruijff schaal maar wat een schande dat de supporters van Vitesse zo weinig kaarten kregen toegewezen, Dat was volgens de KNVB de schuld van de politie Rotterdam. Hoe kan je nog meer afgaan in Zeist naast het feit dat de wedstrijd niet in de toekomstige Cruijff Arena wordt gespeeld ,kan men geen eens een wedstrijd zo plannen dat dit tot ieders tevredenheid is. De eerste afgang was er al weer voor de KNVB. Teleurstellend ook de Europese deelname van  PSV en  Ajax, trots is er voor FC Utrecht tot op heden een prima prestatie.

Eindelijk dan afgelopen de competitiestart in de Eredivisie, veel doelpunten en de een nog mooier als de andere, verrassende uitslagen (VVV – Heracles – Excelsior.) volle tribunes dus dat ziet er goed uit voor een spannend seizoen 2017 – 2018. Overigens datzelfde Vitesse  zag wederom dat, ondanks de bekerzege met veel steun, de tribunes zeer mager waren bezet. Is er in Arnhem dan zo weinig vertrouwen in de ploeg van Henk Fraser, jammer want ik vind het een gedegen elftal dat zeker met de bovenste 7 kan meedraaien en misschien wel kan verrassen. Een ding wil ik nog kwijt ,de grensrechters (assistenten) zaten er weer behoorlijk vaak naast (ADO ) ,ondanks een extra cursus afgelopen jaar vanuit de KNVB.

Nog even geduld wat de amateurs betreft die oefenen en bekeren vanaf nu volop en hopen begin september klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Voor sommigen een poging tot  herstel na degradatie. Voor anderen, jagen op een nieuwe promotie  het zal weer spannend worden op elk niveau.  Wennen bij de clubs ,wat het aantal nieuwe spelers die kwamen waard zijn en of zij passen in de selectie.Bij onze hoogste vertegenwoordigende club “ de Jodan Boys “ is men zoekende naar de sterkste opstelling,om het drie jarenplan;  de amateurtop te halen waar kan maken. Mag ik duimen dat het zal lukken, maar toch jammer dat men zoveel nieuwe spelers heeft moeten binnen halen ?? Ik las zelfs van een Rotterdamse invasie zit er dan geen enkele speler in de komende groep jeugd die in staat is een plek in het eerste van zijn eigen club te bezetten? Hopelijk krijgen de trouwe leden en fans bij de eerste thuiswedstrijd een A- viertje met foto en CV van de nieuwe spelers ,dan ben je in ieder geval op de hoogte wie er op welke plek loopt.

Nog even een nieuw bericht je wat mij ter oren kwam:  De amateur scheidsrechter dient komend seizoen te beschikken over een telefoon (I-phone) waarmee na de wedstrijd de administratie moet worden doorgegeven aan Zeist .Nu heeft niet iedere oudere scheids ( dat zijn er nog veel) niet zo,n dure telefoon .Een kennis van me belde met de vraag” wanneer hij de telefoon kon ontvangen”, “nee zelf kopen” was het antwoord dat hij kreeg. Toen hij meldde daar geen geld voor (over) te hebben, klonk het vriendelijk : “’

Dat zal wel moeten anders valt U af. Dat was genoeg voor hem te stoppen. Ik ben benieuwd hoeveel hem zullen volgen ?

We blijven het de komende weken volgen ,ik wens U allen een fantastisch seizoen 2017 – 2018.

Ferdy Kolster. (17082017)