De Sportcolumn 268

Nu alle competities zijn afgesloten  heb ik alle columns nog eens doorgelezen en vat ik het seizoen en de gebeurtenissen even samen en reageer op wat ik eerder heb geschreven.

Allereerst de Goudse voetbalverenigingen, in de openingscolumn van het seizoen hoopte ik da de Jodan Boys mee zou gaan doen met de top,maar helaas een mooi seizoen door de beker, maar in de competitie matig gepresteerd.

Olympia en Gouda hadden verjongd en daardoor zou volgens mij een plaats in de middenmoot goed zijn .het is beide clubs gelukt.

Donk was na zijn promotie een vraagteken mede gezien het feit dat enige vaste” oude rotten”zouden stoppen en de aankomende jonge garde het moest gaan waarmaken, dit is helaas te veel gevraagd van hen en degradatie is het gevolg. Jammer maar ik denk dat de waarde van de nu opgestoken leerperiode groot kan zijn en daarom een goede basis gaat geven voor het volgend seizoen, we wachten af.

ONA kampioen ik rekende ze ook tot de kanshebbers en na een prima start bleek het toch wel moeilijker te worden ,gelukkig pakte ze de draad weer op en is de titel binnen. Tweemaal achtereen promotie dat is een puike prestatie, nu vasthouden het niveau en verjongen zo nodig.

Dan landelijk: NU het was een spannende en boeiende competitie,met als kampioen de club die het hele jaar bovenaan stond, terecht dus; wel eens billen knijpen maar het is gelukt. Daarnaast Ajax dat de finale haalde en daarmee aantoont dat het met het Nederlandse voetbal beter gaat ,maar we zijn er nog lang niet nu doorzetten en puin ruimen ,vooral in Zeist.  Op alle fronten ik was eerder in een column bang dat de scheidsrechters de competitie zouden gaan beïnvloeden ! dat is vaak gebeurd,Denk maar eens aan de situatie Manu , wat heeft dat de degradant veel gekost en zo zijn er meer voorbeelden. Terwijl de waarnemers en strafzaken in Zeist een lachertje zijn .Kuijpers fluit goed in Europa maar in onze eigen competitie zeer matig. Bas Nijhuis toont lef ,maar wordt teruggepakt met mindere wedstrijden door zijn superieuren. Laten we maar weer positief zijn  en hopen dat de schoonmaak in  Zeist ook de scheidsrechters commissie niet vergeet. Ik heb het wel gehad met de leider Dick van Egmond. Waarom reageert hij nooit eens op de TV , hoe hij zijn scheidsrechters aanstuurt ? Of weet hij het zelf niet ?

Tenslotte de promotie en degradatieregels bij de amateurs, ik heb in een vorige column gezegd dat het beter is terug te gaan naar de oude stijl, omdat men altijd alles weer omgooit. Nu wat las ik kort geleden er volgen geen nacompetities in de zondag want er verdwijnen weer teveel clubs naar de zaterdag.  Had ik U bij aanvang competitie al kunnen melden. Op naar 2017 –2018 .Ik wens u allen een fijne vakantie toe en hoop U begin van het seizoen weer te berichten

Ferdy Kolster