De Sportcolumn 265

Omdat er vorige week twee interviews waren met  goed presterende para Olympische deelnemers, was er geen sportcolumn,  nu weer de volgende.

Wordt het dit jaar voor de clubs uit Gouda een succesvol of een mislukt jaar ? Dat vroeg ik me twee weken geleden af na een weekend met verlies voor bijna alle Goudse verenigingen. Het was opvallend ,daar gaat de kampioenskans van ONA en Olympia zakt verder terug  net als  de Jodan Boys en Donk blijft helaas hekkensluiter. Gouda was winnaar en blijft loeren op een periodetitel gelukkig, nog steeds kans. Dus een triest weekend mogen we stellen ,maar kijk dan zijn we een week verder en is er weer winst voor vier ploegen en pakt een jong Donk toch weer een punt , ze hadden er twee verdiend, maar ja dan moet je de kansen toch beter benutten ,hopelijk zetten ze de opgaande lijn nu door. De inzet is prima maar nog niet genoeg voor een winstpartij. We blijven hopen op een goed seizoen 2016-2017 voor onze Goudse clubs

Opvallend weer de prestaties van diverse regio amateurs , RVC “33 , Haastrecht,CVC Reeuwijk , Perkouw  zij draaien prima mee in hun klasse, ooit sprak ONA trainer Jan Nijman in de Goudse Courant dat ONA beter was dan RVC ; hij bedoelde uiteraard RVC uit Rijswijk ; ik was trainer van RVC ’33 en daagde hem uit dat te bewijzen met een oefenwedstrijd tegen  mijn club RVC’33 uit Reeuwijk dorp. Hij voelde zich zwaar beledigd ,reageerde grof en kon de gein van mijn reactie niet inzien. Mag ik vandaag de dag even gniffelen van het succes en het bereikte nivo van RVC,33.  Als ONA zou willen oefenen zal RVC’33 denk ik niet als Jan  NIjman reageren ,daar is het een te fatsoenlijke club voor. Ik zie het als een sportieve revanche van mijn eerste club als trainer. Dit jaar weer promotie?  ik geef ze een prima kans ,dat durf ik nog niet van onze Goudse clubs te zeggen.

We wachten af sportvrienden

Ferdy Kolster