De Sportcolumn 263 – Problemen !

Het is me het seizoen wel, wat betreft de problemen in het voetbal, zowel op prof – als amateurniveau,  iedere week is er wel weer wat te melden.

Is het niet de KNVB zelf, dan de kunstgrasvelden ,vervolgens de vrijwilligers en nu weer het matige niveau van de profs, alsmede ons scheidsrechters en assistenten. Het is niet te vermijden we zakken steeds verder weg ten opzichte van het buitenland ,zelfs de Belgen lopen op ons uit, terwijl winnen van Luxemburg twijfelachtig is.

Wat de vrijwilligers betreft is het al jaren bekent dat deze groep van vaak ouder leden wegvalt en niet direct door de jeugd is te vervangen , ze zijn er niet of willen niet, of werken vaak voor een extra zakcentje. Vandaar ook de terugval in West 2 wat betreft het zondagvoetbal. Iets wat de komende jaren nog wel zal doorgaan volgens mij.

Ik sprak al eerder over het feit dat tegenwoordig de assistent of de vierde official bepaalt wat rood of een buitenspel is ,belachelijk een scheidsrechter beslist en assistent blijft slechts zijn best doen om goed te vlaggen,een moeilijke klus  blijkt de laatste tijd. En de vierde man hoeft geen politieagent te spelen tegen de trainers ook dat irriteert steeds meer. Maar ja ik zou weer zeggen: “ optreden Dick van Egmond “ wakker worden .

De problemen met het kustgras kan ik niet beoordelen, maar ik denk je daarbij geen enkel risico moet nemen zolang diverse deskundigen het nog niet eens zijn. Een voetbalbond met meer dan een miljoen leden moet beter reageren en niet een meeloper zijn voor eigen belang.!!

Laten we toch proberen positie te zijn en hopen dat de competitie een mooi slot krijgt  want het is reuze spannend en dat de beste mag winnen zowel in de eredivisie tot de vierde klasse.

Zonder dat de KNVB of de arbitrage teveel beïnvloeding heeft, want daar tijfel ik wekelijks aan.  Als U voorbeelden wilt geef ik ze u graag, volop. Laten we hopen dat we ze niet meer waarnemen en gaan genieten van het competitie restant.

Ferdy Kolster

25-2-2017