De sportcolumn 261

Zo de winterslaap zit er weer op, vier schitterende bekerwedstrijden en de top drie die op dezelfde weg verder gaan en de spanning opvoeren voor de titel. Wat willen we nog meer.

Ook de amateurs hebben vorig weekend weer gepoogd een beperkt programma te spelen.

Alleen Jodan Boys ontmoette RVVH uiteraard door het kunstgras maar helaas toch nog een roetsjbaan door de vorst, lang hielden ze zicht op winst ,maar helaas vlak voor tijd een slippertje van keeper Straver ; door ijsvorming ;  hop 1-1, gelijkspel.

Dit verbaast me, want ik las dat Jodan Boys na de mooie prestatie in de KNVB beker, zich nu ging richten op de competitie en daar de top vijf wilde bereiken. Dus de eerste strop is al binnen.

Waarom geen afgelasting van de wedstrijd , je bepaald als club toch zelf of het veld bespeelbaar is. Ook al schrijven de regels van de KNVB anders voor er is als je dat wilt altijd  een optie tot afkeuring. Waar zoveel afkeuringen zijn is spelen dom, zonde van het puntverlies en dom als je de top wil halen. Vooral  gezien het positieve voetbal dat de laatste wedstrijden werd gespeeld , maar ja de competitie is nog lang en lukt het toch, fijn, maar erg professioneel  was men niet in Oosterwei.

Op dit moment 27 januari is de vorst ook nog hartnekkig  dus of er veel gespeeld wordt is maar de vraag,we wachten het maar af. Anders de tijd maar even anders invullen, bijvoorbeeld een avond naar zaalvoetbal Watergras ,opvallend de goede prestatie tot op heden  in de vaderlandse top .Mocht het lukken bij de eerste vier te komen dan is dat klasse. Jammer toch dat het sneller afbouwen van de noodzakelijk eigen sporthal nog niet lukt,

Misschien zou wat meer steun van de gemeente logisch zijn, of zijn ze alleen zichtbaar als er iets te vieren valt bij Watergras , Nee toch , Misschien eens geen verkiezing Sportman/vrouw /club, maar Gouda  tot Sportstad  dankzij  de mededeling dat de hal voor Watergras wordt gebouwd.

Lijkt me prachtig .

Ferdy Kolster