De Sportcolumn 259

Omdat  we weinig afkeuringen hebben gehad is er dit weekend een beperkt inhaal programma en ook enige bekerwedstrijden. Mooie gelegenheid om de stand zo halverwege het seizoen voor  de diverse clubs eens te bekijken. Zo goed als het in de beker gaat, is het in de competitie duidelijk wat minder voor Jodan Boys, de sub-top zal dit jaar waarschijnlijk voldoende zijn.

Olympia erg jong en dus ook erg wisselvallig, schraapt de puntjes bij elkaar, waardoor het linker rijtje tot tevredenheid zal  gaan leiden.

Donk heeft afscheid genomen van ervaren steunpilaren en moet te snel jongere spelers inpassen dat heeft altijd tijd nodig .Maar de laatste wedstrijden geven toch wel vertrouwen dat een hogere eindstand haalbaar is .

ONA draait zoals verwacht op de plaats die we al verwacht hebben ,mee voor het kampioenschap. als spelers en trainer attent blijven zit promotie er dik in.

Gouda zaterdag  zal kunnen verrassen met het halen van en periode titel  ,de groep lijkt als elftal sterker te zijn geworden .maar de weg is nog lang en er liggen  meerder kapers op de loer

Van de regionale clubs zijn de meesten  aan een matig seizoen bezig met uitzondering van de twee Reeuwijkse verenigingen .CVC Reeuwijk in de topgroep en RVC verrast vriend en vijand door na twee promoties ,gewoon de tweede  plaats in te nemen en de een na de andere concurrent te verslaan. Opvallend  is vooral dat deze groeiende dorpsclub presteert met uitsluitend eigen spelers die vanaf de jeugd hun club trouw zijn. Terwijl ook de trainersstaf  uit eigen vereniging voortkomt.

Laten we daarom met vertrouwen het vervolg van het seizoen tegemoet zien en hopen dat er eens geen degradaties plaatsvinden ,zodat we kunnen stellen dat er in Gouda en omgeving vooruitgang is geboekt qua voetbalprestaties.

We houden U op de hoogte .

Ferdy Kolster

12-11-2016