De sportcolumn 258 Club trouw.

Bij welke voetbalvereniging je ook binnenstapt in onze regio ,kom je mensen tegen die reeds jaren, zo niet hun hele leven lid zijn van de club. Jaarlijks worden deze mensen uitgebreid in het zonnetje gezet na de jaarvergadering. Het zijn jubilarissen voor 25 -40 en zelfs 50 jaar  en meer is men vaak lid en daarnaast ook actief voor de club. Ik ken er velen,trouwe leden die zich inzetten voor hun kluppie en daarnaast zorgen dat de vereniging een goede plaats in de maatschappij innemen. Want zij beseffen dat je met praatjes niets bereikt en slechts met daden het bestaan van de club versterkt. Trots zijn zij op goede prestaties van het eerste ,maar een goed draaiende club van jong tot oud ,is hun meer waard.

De huidige tijd laat zien dat er vaak vacatures voor functies binnen de club slecht te bezetten zijn,de jeugd heeft er geen zin in en de ouderen vallen weg of stoppen na vele jaren. Dat was de algemene opinie ,maar gelukkig hoor ik dat dit nog wel speelt maar vanuit de jeugd is er toch meer verantwoording voor het wel en wee van de club.

Daarom zien we in onze regio dat de diverse verenigingen prima zijn georganiseerd en men in staat is alles goed te laten verlopen. Wat een compliment is aangezien computers het werk vaak vereenvoudigen ,maar we weten dat er steeds meer regels vanuit de sportbonden en overheid op de verenigingen afkomen We mogen ons gelukkig prijzen met zoveel vrijwilligers. Tot op heden denk ik meer van boven de vijftig jaar, toch zet de verjonging door dat is  een prima ontwikkeling.

Een van die vrijwilligers wil ik wel noemen  ,was jaren steunpilaar in het eerste elftal trainde de pupillen en zit nu in de wekelijkse onderhoudsploeg. Hij wordt in december 75 jaar, is vijfenzestig jaar lid van zijn club en speelt tot op heden nog steeds wekelijks in de competitie als keeper in Jodan Boys elf.  Wie langer ?

Een super clubman mag men zeggen, met hoofdletters zijn naam: JOOP ALPHENAAR.

Een van de velen in onze regio

Ferdy Kolster

3-11-2016