De Sportcolumn 257 De Jodan Boys.

Omdat ik de zondag graag vrij wilde zijn voor andere activiteiten besloot ik in 1969 ; toch met pijn in het hart; overschrijving aan te vragen van Donk naar de Jodan Boys toen vierde klasse zaterdag. De eerste reacties waren er toen snel : ik was “een overloper” zonder dat men naar de reden keek. Denkend aan de huidige situatie in het amateurvoetbal is men dit vergeten en worden we jaarlijks geconfronteerd met veel overschrijvingen, het woord overloper is verdwenen.

Toch wel vreemd aangezien ik in 1969 aanvoerder werd van een elftal dat bestond vier ras Jodan Boys spelers en de overige spelers kwamen van bijna alle Goudse clubs. Teus Happel .Gerrit hornes van Gouda ,Cees Brem van GSV,Ad van Maaren van Olympia ,Stef van de Jagt van Ona, .Het was de start voor de opmars van de Jodan Boys naar de eerste klasse,zeker met de latere komst van Ben van Hofwegen ,Ton de Hoop en Teun Sterk. Een prachtige periode, waarin in de beker ook prima prestaties werden geleverd. Een hoop nostalgie zal blijven bestaan, het was een pracht tijd.

Toen ik afgelopen week in het AD las dat er voor de bekerstrijd tegen Go Ahead Eagles al 1000 kaartjes waren besteld en er tien bussen mee zouden gaan,vroeg ik mij af wie de kaartjes in de bus zou gaan controleren, domme vraag natuurlijk dat is heden ten dagen prima geregeld.

De spelers worden in de watten gelegd en de aanvoerder krijgt alle rust voor de wedstrijd, want dat is het heden .Dat ik vroeger op de heenreis mee reizende supporters een gulden moest vragen was de normaalste zaak. Dat was ook geen probleem zo leerde je de trouwe supporters nog beter kennen ,al weer 47 jaar geleden .Wat vliegt de tijd. De Jodan Boys nu is een prima georganiseerde vereniging die naam maakt ,een echte cup-fighter en is a.s dinsdag in Deventer misschien kansloos ,maar ik zal trots naar de samenvatting kijken ,want ik hoor denk ik tot de groep supporters die hopen op iets moois.

Het blijft toch voetbal,alles is mogelijk na het eerste fluitsignaal, in 1969 maar ook in 2016.

Ik wens de spelers een prachtige dag toe .dat kan niet missen.

Ferdy Kolster
22-10-2016