De sportcolumn 255 – KNVB heeft een nieuw idee.

Natuurlijk is het na alle gebeurtenissen in Zeist duidelijk dat het een grote janboel  is, het is u bekend, maar wat er voor de amateurs weer uit de hoge hoed is getoverd zal u verbazen.

Om de irritatie op lager amateurniveau aan te pakken is in Zeist het proefproject gestart waarin clubs worden opgeroepen vooraf met tegenstanders de wedstrijd te bespreken en  samen te zorgen voor aanpak van lastposten en spelers die de grens overschrijden. De eerste sessie rond Amsterdam is voorbij ,een uitnodiging ging naar 20 verenigingen en hun aanvoerders  . wel,  hooguit zo,n 15 man bestuursleden of elftal leiders kwam opdagen. De KNVB  kwam met prachtige plannen die zouden zorgen voor minder problemen op lager amateur niveau. Nu de avond bewees al dat dit weer de zoveelste losse flodder was zonder resultaat. Denk U nu echt dat amateurs op dat niveau zich voor de wedstrijd druk gingen maken om eerst overleg te hebben, over hoe en wat  die dag.

Voor de scheidsrechters was er afgelopen competitie geen promotie,  of degradatie, maar die werden verrast met een nieuw piramide systeem,  nu ik heb alle berichtgeving voor u gelezen  van de KNVB  gelezen en  kan u zeggen het roept alleen maar meer vragen op .Daarom begrijp ik de irritatie bij menig amateur scheidsrechter. Ik noem slechts een voorbeeld: in sommige groepen wordt de scheidsrechter beoordeelt na vijf rapporten !! .Afgelopen seizoen waren er veel ,die blij waren dat ze een rapport ontvingen; wegens gebrek aan rapporteurs .Dus u begrijpt de vraagtekens bij dit piramide systeem.

Leden van de Goudse scheidsrechters vereniging hebben in de loop der jaren de top bereikt: Hans Blom ,Kevin Blom het hoogste, daarnaast Sulimen Isfrandy , Karel van de Heuvel en nu ook Igmar Oostrom   in het betaald voetbal. Terwijl ik tal van namen kan noemen van toppers in het hoogste amateur niveau. Gewoon door te presteren en jaarlijks door te stoten naar de  top ,door promotie.    Daar mogen we trots op zijn ,er lopen ook nu nog enige jeugdige talenten rond ,maar of die de moed op kunnen brengen de nieuwe lange vage weg van de KNVB te blijven volgen Ik hoop het, maar heb mijn twijfels.

Juist deze groep wens ik daarom wijsheid en succes in de zware competitie die hun te wachten staat.

De hobby fluiten doe je voor jezelf en die gasten in het veld ,voldoening na afloop is hetgeen slechts geldt.

Ferdy Kolster

18092016