De sportcolumn 254 – De competitie 2016-2017 start.

Vakantie is heerlijk ,even geen verdere verplichtingen en doen waar je zin in hebt. Toch is het opvallend wat een sport er deze zomer was,waardoor je als fan weer vaak voor de buis zat. Slechts de gang naar een wedstrijd in het weekend ontbrak. Daar is met de diverse oefen – of bekerwedstrijden weer een einde aan gekomen zodat is enigszins gelukt de clubs te bekijken en te wennen aan de samenstelling van de diverse elftallen. Want dat erbij sommige clubs veel verloop was is duidelijk merkbaar.

Wie nu al kan zeggen wat de prestaties van de diverse clubs zullen zijn is een topper, het is een groot vraagteken. Ik heb slechts de gedachte dat ONA ,vooral door de vele nieuwe spelers,een sterk geheel is en daardoor mee zal draaien in de top .Voor de overige ploegen blijft het mijn inziens,een vraagteken. Na de prestaties van vorig seizoen , zal bij velen handhaving tevredenheid geven .
Voor diegene die de eerste wedstrijden heeft bezocht is er iets meer duidelijkheid maar meer ook niet. De openingswedstrijd van Jodan Boys was opvallend,ik hoorde een fan inde rust bij 0-3 zeggen “ Wie moet er hier scoren bij de boys” welnu in het laatste kwartier vijf doelpunten en winst.
Laten we hopen dat vaker mee te maken, veel goals en winstpartijen ,dat zal de competitie goed doen.
Ik wens een ieder hierbij dan ook een doelpuntrijk ,maar vooral sportief seizoen toe.

Ferdy Kolster
01092016