De Sportcolumn 253 – Einde seizoen 2015—2016.

Zo de competitie is volbracht, nog enige wedstrijden nacompetitie en de amateurs kunnen op vakantie. Voor twee Goudse clubs Donk en Gouda zaterdag nog spannend en toch weer een grote groep regio clubs aan de bak. Sommigen moeten nog door; als ze steeds winnen; tot half juni !. Zal wel leuk zijn maar wat een domme organisatie dat kan je toch met enige beslissingswedstrijden afwikkelen. Hoe vaak worden de laatste wedstrijden van de nacompetitie alsnog gewijzigd of in kleine toernooi vorm afgewikkeld. De amateur zit hier echt niet op te wachten, ondanks de mooie kans op promotie .

In een column van november 2015 schreef ik dat ik bang was dat de competitie door arbitrale beslissingen zou worden beïnvloed, gezien wat zich tot dan toe had afgespeeld vooral bij de profs ,maar toch ook bij de amateurs. Helaas ik denk dat ik wel gelijk heb gekregen , wat een hopeloos gedoe met die handsballen” ja of nee strafschop”. Zelfs onze ”topper” Bjorn Kuipers gaf voor een doodschop slechts geel ,onvoorstelbaar.

Natuurlijk zal het over een heel seizoen het wel eens mee of tegen hebben gezeten, maar is er niemand in Zeist die eens een duidelijk standpunt kan neerzetten. Ik zag laatst bij VVV—Go Ahead een speler zich omdraaien, bal op elleboog en strafschop, onbegrijpelijk en discutabel, het zal je maar overkomen in zo’n belangrijk moment. Opvallend ook scheidsrechter Pieter Vink een heel jaar geblesseerd,nu volop aan de bak en de rest kijkt toe Na dit seizoen wordt hij graag onze video scheidsrechter. Ik proef hier iets van afkoop? hij moest toch stoppen van Zeist ? samen met drie collega’s ? Vreemde zaak

Op naar de nieuwe indelingen en divisies en hopelijk volgend seizoen mooie indelingen met veel streekderby’s, want daar hebben we meer aan als een mix van west 1 en west 2.

We wachten het maar weer af . ik wens spelers die nog ergens voor spelen alle succes toe en iedereen een fantastische vakantie .

Tot horens bij de start van 2016 – 2017

Ferdy Kolster