De Sportcolumn 252

Op alle fronten worden of zijn de laatste beslissingen gevallen, zo ook in onze regio misschien is ONA wel de enigste promovendus, of zal Donk de klap van de laatste twee wedstrijden, vandaag te boven komen en met Gouda zaterdag via de nacompetitie alsnog promoveren. Laten we het hopen voor de beide verenigingen ,maar vooral voor het Goudse voetbal want dat het dit seizoen heel matig was is duidelijk.

Ook zijn we in afwachting van de overschrijvingen die eerdaags weer uit de bus rollen,van Jodan Boys is het bekend: een half elftal weg en inmiddels een half elftal gecontracteerd ik meldde het U al eerder. We moeten gaan wennen dat in de top van het amateurvoetbal mee draaien veel eist en van de trouwe supporters jaarlijks veel begrip wordt gevraagd . Begrip omdat het enige weken duurt voor je weet wie ,wie is en wat ze waard zijn voor de club.

Opvallend is tegenwoordig ook dat sommige clubs geen tweede elftal of een tweede op te laag niveau hebben,waardoor de basis voor presteren te laag is. Zo hoorde ik dat ONA hoopt dat de talentvolle jeugd doorstroomt en er spelers komen die zelf graag bij ONA willen komen spelen. Terwijl Gouda zaterdag momenteel zelfs geen tweede elftal heeft, bij promotie een wel heel smalle basis.

Wim Dekker verdiend een groot compliment want hij heeft toch maar weer met een kleine groep “na vertrek of stoppen van diverse spelers” optimaal gepresteerd. Hij moet nu vertrekken “te oud “schijnt de reden te zijn, maar wat is te oud? Als je prima functioneert ? Ik heb me al meer verbaasd over het bestuur van Gouda zaterdag , zal het toch eens navragen aan Ton Blonk.

Over te oud gesproken Piet van Mullem ,inmiddels dik in de 70 jaar, blijft ook actief en tekende een nieuw contract als herstel trainer en jeugd coördinator bij CVC Reeuwyk. Bij Unio en Donk liep dat niet zo gladjes, ben benieuwd bij CVC.

Wat is oud ,toch ook ervaring,en kan van Gaal ook niet alleen goed met de jeugdspelers omgaan ? Ik ben benieuwd wat volgt .

Ferdy Kolster
07052016