De Sportcolumn no 251

Na een weekendje Manchester is het voor mij duidelijk dat voetbal zijn oorsprong heeft in Engeland. Want hoewel de wedstrijd zeer matig was tegen degradant Aston Villa heb ik van de eerste tot de laatste minuut genoten van de sfeer en de beleving ook tussen de supporters groepen. Spelers hebben een top conditie en gaan tot het einde volgas. Dat het tactisch iets achterblijft neem je op de koop toe, dat zijn ze gewend maar de supporters juichen voor elke pass die goed aankomt en leven met hart en ziel mee. Prachtig.
Dan kom je terug in Nederland en kijk je via uitzending gemist even wat zich hier heeft afgespeeld,U weet het allemaal en ik ga er niet opnieuw over beginnen, helaas ,misschien een kampioen die het niet kan waarmaken of het niet verdiend .we wachten maar af hoe het zal eindigen.
De amateurs hadden een weekendje vrij .dus kunnen we ons weer gaan richten op de komende wedstrijden die gaan beslissen wie er promoveert of degradeert. Donk, ONA en Gouda zaterdag tellen nog mee. Dus dat is verrassend ik had slechts ONA voorspeld.
Maar vooral hoop ik dat de sportiviteit in de komende weken met zoveel beslissende wedstrijden zal zegevieren en geen opgefokte spelers trainers en supporters. Er zijn al te veel wedstrijden fout afgelopen dit jaar.
Dat is mijn wens ,zodat de competitie 2015-2016 toch nog een mooi slot krijgt.
Met hopelijk promotie voor de drie Goudse clubs die ik noemde,mooier kan niet.

Ferdy Kolster
24042016