De Sportcolumn no 200

Toen sportvriend Aad de Joode mij in 2002 vroeg of ik bereid was zo nu en dan een column te schrijven voor Gouwestad Sport op zondag leek mij dat een leuk gebeuren en een manier om mijn mening over de sport en vooral het voetbal in de regio te ventileren. Nu zo’n 14 jaar later vind ik het een eer dat Gouwestad en veel luisteraars of lezers mijn gedachten nog steeds volgen. Ik probeer vaak op  een kritische wijze aan te tonen waar in mijn ogen de mooie voetbalsport schade oploopt door de diverse gebeurtenissen of regelingen.  Altijd met het doel U op de hoogte houden van bestuurlijke zaken en gebeurtenissen in en rondom Gouda. Een enkele keer een zijsprong naar de andere sporten ,maar het voetbal voorop.

Daarom toch nog maar even enige waarnemingen: Dat Jodan Boys poogt zo hoog mogelijk te spelen is mooi en al jaren een grote prestatie die veel inzet kost en organisatie, maar hoe lang houden we dit vol ? nu is een half elftal van plan te vertrekken en een nieuwe lading spelers worden aangetrokken. Zo ook bij ARC en Alphense Boys en Montfoort en Sportlust ‘46

Dan, een nieuwe indeling van de voetbal piramide van de KNVB , wat een seizoen en nakompetities zullen we krijgen. Nu degraderen is een dubbele ramp en promotie levert maar weinig op. Ik ben benieuwd wat de clubs ervaren, mij lijkt het een rommeltje te worden, maar de KNVB dramt door. Laat ze dan ook maar weer eens naar de scheidsrechters luisteren, die zijn al maanden geïrriteerd over de nieuwe indelingen.

Ik bezoek wekelijks de amateurs , kom graag bij de kleine dorpsclubs, Perkouw, CVC Reeuwijk en WDS. Gezellig en sfeervol de oprechte amateurs zonder betalingen. Met als uitschieter of mag ik zeggen topamateurclub RVC”33 uit Reeuwijk dorp; op weg naar de eerste klasse als het zo doorgaat en prima sfeer zoals afgelopen zondag tegen  Groeneweg, genieten.! Vertrek van een half elftal ?  Wel nee ! al jaren niemand ,een familie,iedereen telt mee. Van eerste elftalspeler tot de kantinebeheerder of materiaalman.

Naslag die ik afgelopen week deed leerde mij dat deze column niet nummer 200 is maar doordat er vooraf al 50 waren gepubliceerd eigenlijk 250 zou moeten zijn .Daarom krijgt de volgende column nummer 251 en is 250 vandaag een mooi jubileum na 14 jaar.

Ferdy Kolster

10042016