De Sportcolumn 197

Enige columns terug sprak ik over het risico dat de kans bestond dat de beslissingen van de scheidsrechters steeds meer invloed kregen op het resultaat en dus ook de competitie.
Met het risico dat ik als echte Feyenoorder als chauvinist wordt aangesproken durf ik te stellen dat mijn gedachten waarheid worden. Voorop is duidelijk dat Feyenoord zelf faalt , waardoor het drama van zoveel puntenverlies, duidelijk is. Maar let U eens op of kijk via uitzending gemist eens na wat de scheidsrechters beslissen. El Ghazi slaat wild een Groninger neer dus rood en Ajax met 10 man .Nee hoor geel en twee minuten later scoort diezelfde speler. Van Nieuwkoop wordt op de enkels getroffen ,Vuurrood volgens een ieder ,dus PEC met tien man door ,nee hoor geel . Wat dacht U van de onthouden strafschoppen in de laatste weken aan PEC ik denk zo,n drie stuks .Terwijl Cambuur al weken voor het minste een strafschop tegen kreeg. Als een speler van een kleine club iets flikt wordt het drie keer herhaalt, dit weekend veel weggemoffeld bij de NOS. De ellende tegen keeper Vermeer is breed uitgemeten en kent zijn vervolg ,maar wat zijn we weer blij met de aanklager , wekelijks op dinsdag al een reactie als er iets gebeurd, nu, na het incident , eerst op vrijdag het bericht dat hij een onderzoek start ,snapte hij er niets van of moest er eerst overleg plaatsvinden ?? We proberen maar weer positief te blijven ,maar dat Zeist de kleine clubs anders behandelt is me duidelijk. Dat PSV kampioen wordt ook en dat Feyenoord zich moet schamen ook . Maar mogen we als oudere voetbal liefhebbers soms denken”; de spelers zijn verwent door het hoge salaris en hebben geen clubliefde; Dat is mijn mening.
Gelukkig hebben we onze amateurs in Gouda en de regio nog, daar mag het niveau minder zijn, maar de sfeer en prestaties zijn best goed .Jodan Boys weer sterk in de beker en klopt Katwijk. Donk en Ona in de top; Olympia wisselend , net als Gouda– zaterdag middenmotor.
Dus we kunnen best tevreden zijn ,al vind ik het verdwijnen van Gouda zondag nog steeds een trieste zaak .Het zat er aan te komen als zondagclub in West 2, maar het duwtje in de rug was volgens mij niet direct nodig . Fred de Gruijl langs de lijn bij ONA, daar had niemand enige maanden geleden geld op ingezet ,toch. Met anderen vertrokken er zo onnodig stukken uit het “Gouda Hart” Jammer en eeuwig zonde.

Ferdy Kolster
21-02-2016