De Sportcolumn 195 – Herstart competitie 2015-2016.

Na de start bij de profs waren dit weekend eindelijk de amateurs weer in beeld. Na zo,n lange winterslaap en de diverse trainingskampen was iedereen weer gretig en mocht je rekenen op veel inzet en spannende wedstrijden. Welnu ik denk dat de meeste spelers in het betaalde voetbal opgefokt waren en het woord respect niet meer kenden .Keiharde duels, koppen tegen elkaar en volop irritatie ,tegen de tegenstander en scheidsrechter maar toch ook door de scheidsrechter, want wat zag ik een vreemde beslissingen in de eerste ronde na de winterstop. Beslissingen die het wedstrijdverloop beïnvloedden, als dat zo door gaat gaan straks de scheidsrechters de stand in de competitie bepalen. Uniform fluiten is onmogelijk ,maar wel of geen hands wel of geen geel of rood kent wel een vaste regel. Dus kaarten of strafschoppen voor niets of niemendal kan echt niet . Mag ook de grensrechter,sorry assistent, eens wat minder mee beslissen ! Ik wacht het vervolg met interesse af.

Hopelijk zullen de amateurs beter beginnen en beseffen dat winnen prachtig is ,maar dat “’het respect en fatsoen naar de tegenstander en scheidsrechter”,meer waarde heeft dan punten die met ruw spel worden verdiend. Hopelijk is door de leiding daar in die trainingskampen ook eens op gewezen en zullen de Goudse voetbal liefhebbers de rest van de competitie kunnen genieten van Olympia, Gouda,Ona, Donk, de Jodan Boys en uiteraard ook van de tegenstanders. Een mooie wedstrijd daar komt het publiek voor ,al vraagt de clubman weleens te veel van zijn club, toch iedereen veel succes, maar onthoud u vooral :
Winnen is prachtig ,verliezen doet pijn, maar vrienden na een wedstrijd moeten we altijd voor elkaar zijn.
Gedraag je daarom als de oprechte amateur en ontspan ,morgen gezond weer op .

Ferdy Kolster
24 01-2016