De sportcolumn no. 193 – Goudse toppers

Positief blijven is na afgelopen  weekend soms erg moeilijk ,maar toch zullen we ondanks de trieste zaken verder moeten,klinkt simpel maar zo werkt het nu eenmaal.

We zullen de maandag weinig anders aan ons hoofd hebben gehad ,dan Parijs.

Maar van lieverlee neem je de sportberichten weer tot je en merk je dat het afgelopen sportweekend voor de Goudse sporters, eindelijk weer eens goed mag worden genoemd.

Onze zaalvoetballers van Watergras wonnen weer eens en zetten de lijn hopelijk goed door.  Olympia was al prima een het seizoen begonnen en een zege bracht een schitterende derde plaats. Nu met beide benen op de grond blijven en doorgaan.

ONA  is prima op weg om de degradatie binnen een jaar ongedaan te maken dat zal de club goed doen en terug op niveau brengen waar ONA toch minimaal hoort.

Donk pakte na alle emoties weer de volle buit en zakt niet verder onderuit ,dit was hard nodig want het gat werd erg klein onderin.

Jodan Boys vaak winst in de laatste fase werd nu de dupe van een laat doelpunt,maar zoals ze nu opereren is niemand ontevreden.

Gouda zaterdag blijft ondanks een gelijk spel meedraaien in de top  laten we hopen dat ze net als ONA slagen in promotie ,maar de weg is nog lang .Maar wie had dit zo voorspeld ?

Tenslotte Gouda zondag,het gebeuren binnen de club is eigenlijk te triest voor woorden ,de zondag had in mijn ogen meer steun moeten hebben tot levens vatbaarheid .Natuurlijk is het zaterdagvoetbal in heel West 2 sterker dan het zondagvoetbal. Zie Unio ook nu. Daarnaast zal een club altijd de regels moeten hanteren die zij vastgelegd. Maar ik heb miste enige         ” Fair Play “ .Daarom compliment dat Gouda zondag doorgaat en waardig afscheid van prestatievoetbal probeert te gaan nemen. Al zijn de prestaties door alles matig .

Dat doorgaan van de kleine resterende groep vind ik  net zo Positief als de prestaties van de andere Goudse Clubs.

Ferdy Kolster

22-11-2015