De sportcolumn no. 192 – Goudse toppers

Na jaren hebben we in de regio Gouda weer enige jonge profs die aan de weg timmeren Gouda is matig bedeeld met alleen Sven van Beek maar het is wel een talent dat toekomst heeft.  Hij laat zich prima gelden en blijft fier overeind ondanks een slippertje afgelopen zondag .”kan gebeuren” zei hij me toen ik hem kort sprak  en gelijk heeft hij.

Daarom gingen mijn gedachten eens terug naar de jaren waarin meerder gouwenaren in de top speelden van het betaalde voetbal. Je kunt er een prachtig elftal mee opstellen dat is een feit. Ona speelde betaald voetbal maar dat waren eigenlijk extra gewaardeerde amateurs. Wie braken er daarna door:

Keepers : Tonny van Leeuwen,leen Bezem,Ton Thie, Ed de Goey

Verdedigers: Joop Korevaar , Arie Hersche, Jan Kruitbosch, Arjan  Noorlander

Middenveld: Piet van Mullem,Marcel v.d. Sloot,Wim Berckenkamp,piet van Oudenallen ,

Voorhoede : Harry v.d.Laan, Dick van Dijk,  Murat Imbrissi, leen Zwanenburg ,

En dan mis ik er nog enkele denk ik.

Dat waren er nogal wat vanaf de jaren 60 en opvallend ook jaren waarin de Goudse clubs prima presteerden, Gouda tweemaal landskampioen ,ONA eerste klasser,Olympia evenzo GSV met  de gouden ploeg Cees Brem en Piet de Jong. ook eerste klasse

Nu komt er meer talent uit de regio Schoonhoven is koploper, de diverse regio elftallen spelen op een steeds hoger niveau ,terwijl de Goudse Clubs daalden qua niveau.

ONA – Gouderak  en Gouda – RVC was vroeger ondenkbaar maar is nu de keiharde waarheid ,

Daarom mogen we misschien blij zijn met Sven van Beek toch nog iemand die de stad Gouda eer aan doet ,al woont de oud Donkman nu in Reeuwijk.

Opvallend echter dat bondscoach Danny Blind ; die aan de toekomst werkt en zegt te bouwen; hem niet heeft geselecteerd bij Oranje,  Sven verdiend gezien zijn prestaties meer.

Of heeft hij teveel Ajax spelers nodig en geen plekje voor dit talent.?

Ferdy Kolster

6-11-2015